GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Sunde hænder og negle

Sunde hænder og negle

Sunde hænder

Vores hænder arbejder hårdere end nogen anden del af kroppen. Hænderne udsættes regelmæssigt for varme, kulde, UV-lys, vand og kemikalier. Da de har relativt få fedtkirtler tørrer de hurtigere ud end resten af kroppen. Det er derfor ikke så mærkeligt, at de første tegn på aldersforandringer ofte viser sig på dine hænder. En god håndpleje er af afgørende betydning for at holde hænderne sunde og pæne.


Daglig pleje

 • - Tør hud ser ikke alene rynket ud, den bliver også let beskadiget.
 • - Sørg for, at dine hænder er ordentligt tørret efter at have været i vand, ellers vil de – ganske ironisk – hurtigt tørre ud.
 • - Smør dine hænder med fugtighedscreme flere gange om dagen – prøv Green People Help at Hand håndcreme med
 • - Rosengeranium og Lavendel eller vores duftfrie hånd og kropslotion Neutral Hand & Body Lotion
 • - Stimuler blodomløbet og slip af med dine spændinger ved at bøje og strække fingrene et par sekunder flere gange om dagen.
 • - Beskyt dine hænder med gummihandsker, når du vasker op, gør rent eller arbejder i haven.
 • - Brug en solcreme med faktor 15, når du er udendørs.

Ugentlig pleje

En gang om ugen bør du give dine hænder en blid massage med en sukkerbaseret skrubbecreme. Gnid hænderne med en smule af skrubbecremen og masser dem blidt i et minuts tid, vask derefter hænderne med varmt vand. Tør overskydende fedt af i et papirhåndklæde og dup dem tørre.


Hudpleje til tørre hænder

 • - Bland en spiseskefuld økologisk honning med to spiseskefulde økologisk, usaltet smør. Smør blandingen ud over dine rene hænder og masser den godt ind i huden i et par minutter. Tør det overskydende fedt af med en serviet.
 • - Prøv mosede kartofler med mælk (soja- eller komælk). Masser blandingen ind i dine hænder, lad den sidde på i to-tre minutter og rens og tør hænderne.
 • - For at genoprette hudens pH-balance kan være det en god ide at vaske hænderne i en opløsning af økologisk æbleeddike (en spiseskefuld æbleeddike til 200ml vand).

Hold dine hænder rene

Snavsede hænder er en af de hurtigste måder at tiltrække og sprede bakterier på. Det er ikke nok bare at vaske hænder – bakterier trives på våde hænder, så husk at tørre dem godt. Hvis du er bekymret for eventuel smitte/spredning af bakterier, bør du vælge flydende håndsæber, der indeholder ekstrakt af Tea Tree og Manuka – prøv Anti-Bacterial Hand Wash. Begge ingredienser har en kraftig antibiotisk virkning, men i modsætning til visse bakteriedræbende stoffer er de ikke forbundet med en risiko for at skabe bakteriel resistens over for antibiotika endsige skade miljøet.


Vidste du...? Triclosan

Mange håndsæber indeholder kraftige bakteriedræbende stoffer som f.eks. triclosan. Men noget tyder på, at et stort forbrug af disse kan fremme antibiotika resistente bakterier som stafylokokbakterien MRSA. Der er også fare for, at triclosan reagerer med klorin i vand fra vandhanen og danner giftige dioxiner, der kan forstyrre hormonproduktionen. Rester af triclosan i spildevandet er særdeles giftige for alger – grundlaget for fødekæden i vandet – hvilket kan have uheldige langtidsvirkninger for miljøet. Triclosan findes i mange andre hudplejeprodukter, bl.a. sæber, mundskyllevæske, tandpasta, kosmetik, deodoranter, barbergel og cremer, og det tilsættes også i stigende grad til legetøj, tøj og husholdningsprodukter, sædvanligvis under navnet Microban.

Produkter til sundere hænder


Negle

Dine negles tilstand viser hurtigt tegn på stress, sygdom og dårlig kost. Neglene vokser med omkring 1 mm om ugen, men væksten nedsættes, hvis du ikke får den rette ernæring. Almindelige mangelsymptomer er:

 • - Hvide pletter, hvilket kan betyde mangel på zink eller skyldes brug af P-piller.
 • - Stærkt buede eller skøre negle kan være et tegn på mangel på A-vitaminer og kalk.
 • - Revner i neglene kan betyde, at du indtager for lidt væske.
 • - Negle, der flosser i enderne, kan indikere en svækket produktion af saltsyre eller en mangel på umættede fedtsyrer i din kost.
 • - Tørhed og meget runde og kurvede negle kan være forårsaget af en mangel på B12-vitamin, eller et resultat af jernmangel.

Tips til pleje af neglene

 • - Fjern snavs og misfarvning - rør en spiseskefuld citronsaft ud i en kop vand. Dyp neglene i væsken og masser i et par minutter.
 • - Ønsker du at hærde bløde negle, kan du styrke dem, ved at dyppe neglene i varm, økologisk olivenolie i 20 minutter hver anden dag.
 • - Du kan også massere negle og neglebånd med Help at Hand håndcreme eller Neutral Hand & Body Lotion.

Kost, som er gavnlig for neglene

 • - Sørg for, at mindst halvdelen af din kost består af frisk frugt og rå grøntsager for at sikre, at du får de nødvendige vitaminer, mineraler og enzymer.
 • - Spis kost, der er rig på svovl og silicium som broccoli, fisk og løg, og inkluder fødevarer, der er rige på biotin som soja, ølgær og fuldkornsprodukter.
 • - Suppler din kost med havtang (kelp), der er rig på vitaminer og mineraler.

Vidste du...? Havtang (kelp)

Havtang indeholder flere vitaminer og mineraler i rødder, stængel og blade end nogen anden fødevare. Den er særlig rig på jod, kalium, magnesium, kalk og jern foruden mange sporstoffer. Dette brede spektrum af mineraler støtter stofskiftets omsætning af de altafgørende umættede fedtsyrer og øger blodtilførslen til huden. Jod har stor betydning for opretholdelsen af en sund skjoldbruskkirtel, der igen er bestemmende for sundt hår, negle, hud og tænder.