GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Sådan tilpasser du din hudplejerutine under din graviditet

Har din graviditet ændret din hud? Det er helt normalt at opleve en forandring i din hud under en graviditet. Vi ved at det kan være svært at bygge din ideelle hudplejerutine, når dine hormoner spiller din hud et puds.

For at gøre det nemmere for dig deler vi her vores top tips, så du kan tilpasse din hudplejerutine til din graviditet.


Hvordan kan graviditeten ændre din hud?

Under en graviditet er din krop fyldt med hormoner, hvilket ofte viser sig i din hud og dit hår. Mange kvinder oplever at deres hår bliver fyldigere og sundere under en graviditet, nogle oplever også at deres hud får en 'sund glød'.

Uheldigvis kan en ændring i hormonbalancen også efterlade huden tør, sensitiv og tilbøjelig til udbrud af akne eller hyperpigmentation. Hvis dette sker, så kan du skabe balance i huden igen ved at tilpasse din hudplejerutine.


5 nemme måder at tilpasse din hudpleje på under din graviditet

1. VÆLG GRAVIDITETS-SIKKERT HUDPLEJE

Alle vordende mødre fortjener en forkælende hudpleje, men, uanset hvilken termin du er i, så skal du læse produktets etiket inden du introducerer det til din rutine.

Doktorer troede engang, at moderkagen kunne beskytte fosteret for skadelige kemikalier. Studier har siden vist at babyers udviklende organer kan være i risiko for giftstoffer absorberet igennem moderens hud.

I 2013 udgav det Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (Fødselslæger og Gynækologer) yderligere research, hvor de opfordrede vordende mødre til minimere deres babyers eksponering til giftstoffer fundet i plejeprodukter som fugtighedscreme, solcreme og shower gels.

For at gøre det nemmere at købe graviditets-sikkert hudpleje, så er alle Green People produkter egnet til brug under graviditet. De indeholder ingen ingredienser med giftstoffer som f.eks. parabener, ftalat eller kunstige dufte. Vi bruger æteriske olier, men i så lavt et niveau at det er 100% sikkert.

Se alle vores plejeprodukter til gravide her

2. NÆNSOMT EKSFOLIER TØR HUD

Når din hud føles tør, er det vigtigt at du eksfolierer den regelmæssigt. Dette vil opløse og fjerne døde hudceller fra overfladen, hvilket gør det lettere for din ansigtscreme at nære huden.

Vi anbefaler at eksfoliere tør hud 1-2 gange i ugen. Hvis du oplever sensitiv hud under din graviditet, så eksfolier ikke mere end én gang om ugen. Sørg for at bruge en mild skrubbecreme, der indeholder små naturlige korn.

Bambus ekstrakt og Bentonite ler er naturlige ingredienser i vores opfriskende Fruit Scrub. De er ekstremt effektive i at eksfoliere huden nænsomt samt fremme hudens cellefornyelse.

3. VÆLG EN ANSIGTSVASK TIL BEKÆMPELSE AF URENHEDER

Bebrejder du din urene hud på dine cravings? Mens en kost rig på fedtet, olieret mad kan bidrage til et udbrud af urenheder, så er den store synder med stor sandsynlighed din huds talgkirtler. Når du er gravid, går talgkirtlerne i overproduktion og derved får du en masse overskydende sebum - en naturlig fugter der kan blokere porer og tiltrække aknebakterie.

Regelmæssig eksfoliering vil sørge for, at dine porer ikke blokeres, men du kan også vaske dine hud bekymringer væk ved at bruge en ansigtsvask med Pilebark. En vigtig ingrediens i vores Foaming Face Wash, denne naturlige ingrediens hjælper med at skabe balance i produktionen af sebum under graviditeten, og, fordi den er anti-inflammatorisk, vil den ikke forværre sensitiv hud.

4. FIND EN ANSIGTSCREME TIL VORDENDE MØDRE

Mangler du en ny ansigtscreme? Fordi en graviditet er forbundet med så mange forskellige hudplejeproblemer, bør vordende mødre finde en ansigtscreme der tilbyder flere gode egenskaber til deres hud.

En ting er at tjekke etikken for om din ansigtscreme indeholder minimum SPF15. Det er vigtigt at beskytte din hud mod de skadelige UVA- og UVB-stråler. Hvis du bærer en ansigtscreme med SPF under graviditeten vil du også reducere sandsynligheden for Melasma, en almindelig bekymring under graviditeten. Melasma forårsager brune pigmenter pletter på ansigtet og kroppen. Vælg en ansigtscreme med Ekstrakt fra bark af Multebær samt Agurkekerner, da de lysner huden og udjævner pigmentforandringer. Vi bruger disse planteekstrakter i vores Age Defy+ 24 Hour Brightening Moisturiser der er sikker at bruge under graviditeten. Squalane fra Oliven og Jojoba esters er tilsat for at give huden et intenst fugtboost.

5. UDVIKL EN GOD ØJENPLEJERUTINE

Hvis du er uheldig nok til at opleve morgenkvalme eller din flotte mave får dig til at sove ubehageligt, så vil du muligvis opleve at som din graviditet skrider frem, vil dine øjne føles stramme, trætte og ubekvemme.

En god øjencreme kan hjælpe med at genoplive huden omkring dine øjne. Vælg en graviditets-venlig øjencreme der indeholder plantebaserede ingredienser som Baicalin (Pragtskjolddrager), der hjælper huden med at føle sig hydreret og frisk. Baicalin er en vigtig ingrediens i vores Rejuvenating Eye Cream, da den har klinisk dokumenteret cellebeskyttende effekter, understøtter hudens fornyelsesproces og mindsker rynker.

For at hjælpe med at bekæmpe mørke, hævede poser og booste cirkulationen i huden omkring øjenene, så anvend øjencremen ved hjælp af let tappende bevægelser. Læs mere om hvordan du revitaliserer trætte og hævede øjne her.


Vores anbefalinger til graviditeten