GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Guide til en naturlig solbrun kulør

Guide til en naturlig solbrun kulør

Indtil for for få år siden var mulighederne for dem, der ønskede at være brune året rundt, begrænset til kunstige selvbrunere som bronzers samt solarier og sollamper. Nu findes der nye produkter på markedet baseret på naturlige ingredienser, som giver en naturlig solbrun farve og tanning accellerators, som man kan tage i pille form, for at forberede huden på solens stråler og som fremmer pigmentdannelsen.


Bronzers

Disse produkter farver huden med et farvestof, og hvis de påsmøres rigtigt, kan de se overbevisende ud. Virkningen varer imidlertid kun i få dage, så de er bedst egnede til særlige lejligheder. Visse af farvestofferne er syntetiske og hudirriterende, og egner sig derfor ikke til sart hud.

De fleste solarier udsender både UVB- og UVA-stråler, der giver rynker og ælder huden, derudover kan solarierne også give solskoldning og fremprovokere hudkræft."


Solarier

Solarier og sollamper udsætter huden for de samme former for stråling, som naturligt sollys. Derfor er solbrændtheden også den samme, som man får ude i sollyset. Eksperter mener, at solarie-dyrkning er forbundet med de samme risici, så hvis man ønsker at undgå farerne ved solens stråler, bør man holde sig fra solarier.


Produkter, der optimerer solbruningen på naturlig vis

Der findes produkter på markedet med ’suntan accelerators’, der stimulerer kroppen til at producere hudens naturlige pigment melanin hurtigere. Det sker ved at tilføre nogle af de byggestene melanin laves af, som f.eks. aminosyren tyrosin eller B-vitaminet inositol, der udvindes af frugterne fra Johannesbrødtræet.

Sollotions med indbygget ’suntan accelerator’ kan øge graden af solbrændthed med næsten 30 procent i løbet af en periode på to uger og kan dermed hjælpe dig til at få farve med mindre udsættelse for sollys. De øger også kroppens eget naturlige forsvar mod UV-lyset og tilmed forbliver du brun 50 % længere. Prøv Green People Sol Lotion SPF15 med naturlig suntan accelerator.


Brun uden sol - selvbruner

Naturlige selvbrunere, der giver solbrændthed uden sollys, indeholder en farveløs sukkersubstans kaldet dihydroxyacetone (DHA). Dette stof reagerer med aminosyrerne i hudens overflade og danner "melanoidin" som er ganske lig hudens naturlige farvestof melanin, og som derfor farver huden i en tone, der svarer til solbrændthed. DHA påvirker kun de yderste døde celler i overhuden og beskadiger derfor ikke din hud eller de levende hudceller. Der kræves ingen solbadning for at sætte virkningen i gang – Green People tilbyder Self Tan Lotion til krop og ansigt hvis du vil være hurtig brun samt Gradual Tan Moisturiser til voksne og Soft Glow Gradual Tan til teenagers, hvis du foretrækker lidt mindre og mere gradvis kulør.

Hvor brun du bliver og nuancen afhænger af den formulering der er anvendt til at fremstille produktet, din egen hudfarve og hvor meget, der anvendes. En farveændring kan normalt ses inden for få timer, men den maksimale ses først efter 8-24 timer. Hvis du ønsker en mørkere farve, kan det være nødvendigt at påsmøre flere lag. Solbrændtheden varer, indtil de døde hudceller gnides af – op til syv dage med en enkelt påsmøring. Du kan bevare farven med gentagne behandlinger med to til tre dages mellemrum.

Foruden den rent kosmetiske brug kan sunless tanning også anvendes klinisk til behandling af pigmentforandringer eller for at dække ujævnheder i huden som for eksempel fremtrædende årer i benene – eller til solallergikere. Green People tilbyder en selvbruner der kan anvendes på både ansigt og krop.Tips til at blive brun uden sol

Det kræver lidt ekstra omhu og erfaring at få et godt resultat med et sunless tanning-produkt. Her er nogle tips, som kan hjælpe dig med at opnå et jævnt og ensartet resultat:

  • - Forbered huden med en grundig afrensning og fjern døde hudceller med en sukkerbaseret skrubbecreme, vaskesvamp
  • eller tør børste for at undgå en ujævn farve. Vi anbefaler at bruge en mild økologisk skrubbecreme som vores Fruit Scrub Exfoliator, Soft Buff Skin Exfoliator fra Age Defy+ serien eller No.1 Scrub It Exfoliator til mænd.
  • - Mæt altid huden med en fugtighedslotion, især på albuer, ankler, hæle og knæ, så du undgår en uens farve.
  • - Brug en våd bomuldsklud eller et fugtigt viskestykke for at fjerne overskydende creme albuer, ankler, hæle og knæ.
  • - Vask hænderne grundigt bagefter for at undgå farvede håndflader.
  • - Når Self Tan cremen er smurt på, bør du vente i 20-30 minutter med at tage tøj på.
  • - Undgå at barbere dig, tage brusebad eller svømme i mindst en time efter, at du har smurt cremen på.
  • - Gentag efter et par dage for at bevare farven.

Vidste du...? Sunless tanners

Selv om din hud er blevet mørkere efter brugen af en sunless tanning-lotion, er du stadig modtagelig for den farlige UV-stråling. Derfor er det stadig vigtigt at beskytte sig mod solen.