GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Cetearyl alkohol vs andre alkoholer - hvad er forskellen?

Cetearyl alkohol vs andre alkoholer - hvad er forskellen?

Cetearyl alkohol vs andre alkoholer - hvad er forskellen?

For de fleste personer betyder ordet “alkohol” ethanol, ethyl alcohol, en klar farveløs, flygtig væske som findes i alkoholiske drikkevarer og som er fremstillet ved en gæringsproces med sukker og gær. Når ethanol anvendes i hud og hårpleje produkter kan det have en udtørrende effekt og samtidig kan det virke som et opløsningsmiddel, der bevirker at ellers inaktive stoffer kan passere hud/blod barrieren og dermed trænge ind i kroppen.

Disse 2 problemstillinger gør at Green People undgår brugen af ethanol i vores personlig pleje produkter. I kemi terminologien anvendes ordet ”alkohol” til at beskrive ethvert stof, der har et oxygen/hydrogen par (en OH gruppe) i enden af molekylet. Sådanne stoffer er meget almindelige i naturen og navnet på dem ender ofte på ”ol”. Eksempler på sådanne alkoholer er, tocopherol (vitamin E), retinol (vitamin A), og kolesterol. Disse alkoholer er ofte tykke olier eller faste fedtstoffer og mange af dem er vigtige for kroppens sundhed, eksempelvis de fedtopløselige vitaminer.

En anden gruppe af alkoholer der findes i naturen er de fede alkoholer, som findes i mættet vegetabilsk fedt som f. eks kokos olie og palme olie. Disse er faste, hvide og voksagtige i konsistensen og er gode for både hud og hår, idet de indeholder fedtsyrer som matcher de behov den humane fysiologi stiller. Eksempler på disse er Cetyl alkohol og Cetearyl alkohol, hvor sidstnævnte indgår i vores hårbalsams (konditioners), på grund af de nærende og blødgørende egenskaber.

Som ovennævnte eksempler forhåbentligt har vist, består gruppen af alkoholer af mange forskellige substanser, og forskellige alkoholer kan besidde vidt forskellige egenskaber. Nogle alkoholer kan være potentielt skadelige (f.eks. ethanol) og bør anvendes med forsigtighed i personlig plejeprodukter, mens andre (f.eks. Cetearyl alkohol) kan være særdeles gavnlige og anvendes som effektive nærende og blødgørende substanser.

Tilbage til spørgsmål