GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide til hudallergier

Essentiel guide til hudallergier

Denne guide giver dig information om hudallergier. Vi forstår hvad en hudallergi er og hvad de mest almindelige årsager til allergiske hudreaktioner er. Denne guide kigger også på sensitiv hud og hvilke kemiske ingredienser der er at finde i mange plejeprodukter - ingredienser der er kendte for at skabe irritation og allergi.


Naturlig hudpleje for dem med hudallergi og sensitiv hud

Mange skønhedsprodukter og kosmetikprodukter er beskrevet som hypoallergen, hvilket betyder at der ikke er stor sandsynlighed for at du får en allergisk reaktion af produktet. Uheldigvis er udtrykkende 'hypoallergen hudpleje' og 'hypoallergen hårpleje' misvisende, da man kan være allergisk til selv de mildeste planteingredienser.

Der er ingen standard eller tests, der kan bevise at et produkt ikke vil forårsage en reaktion. Derfor er det i praksis ikke muligt at udvikle et 100% hypoallergent hudplejeprodukt, hvilket betyder at det ikke er muligt at garantere et plejeprodukt der ikke vil forårsage en allergisk reaktion.

Den milde formular i vores økologiske hudplejeprodukter betyder dog, at der er en meget lille risiko for at de vil fremtvinge hudallergier og hudlidelser som psoriasis, eksem, rosacea og sensitiv hud.

Hvis du lider af ultrasensitiv hud, så kan du teste nye hudplejeprodukter på indersiden af din underarm for at se om du får en reaktion.Test dig selv for hudallergier

Påfør en lille smule af produktet på indersiden af din underarm, cirka en firkant på 2 cm. Lad det sidde i 12 timer. Hvis der ikke opstår rødme eller hævelse efter 12 timer, så påfør den samme mængde på det samme sted og lad det sidde i 12 timer mere. Hvis der endnu ikke er opstået en allergisk reaktion, så påfør endnu engang den samme mængde på det samme sted og lad det sidde i 24 timer. Er der stadig ikke opstået en allergisk reaktion, så burde du kunne bruge produktet uden risiko for en allergisk reaktion.

Denne test tjekker ikke kun for eksisterende allergier, men bekræfter også at gentaget brug ikke er noget problem - en lidelse kaldet REIS (Repeated Exposure Induced Sensitivity).


Hvorfor er Green People produkter så gode til allergi-ramt hud?

Ved at bruge et fugtkompleks af Jojoba esters, essentielle fedtsyrer og Squalane samt lindrende ingredienser som økologisk Kamille, Calendula, Aloe Vera og Lægestokrose, så er Green People's naturlige og økologiske hudplejeprodukter egnet til irriteret hud samt folk med lidelser som psoriasis, eksem, rosacea og dem med hudallergier og ultrasensitiv hud.

Alle vores naturlige skønhedsprodukter er lavet uden lanolin, SLS/SLES, parabener, alkohol (ethyl alkohol/ethanol), phthalater, petrokemikalier, propylenglycol, syntetiske dufte, syntetiske farvestoffer og andre irriterende syntetiske kemikalier. Vores fravalg af disse kendte irriterende ingredienser betyder, at vores produkter er egnet til næsten alle, selvom de har hudallergier og hudlidelser.

Vi har også en Duftfri serie. Serien er fri for æteriske olier, hvilket gør serien ideel til folk der er sarte overfor æteriske olier eller folk med flere allergier. Rig på naturlige aktiver og fuldstændig duftfri, vores duftfrie plejeprodukter genopretter din huds naturlige barriere og bringer huden tilbage i balance.

Vedligeholdelse af hudens barriere er meget vigtigt, især hvis huden allerede er sensitiv og er tilbøjelig til allergiske reaktioner.


Typer af hudallergier

Allergisk kontakt dermatitis er en kløende, rød eller opsvulmet udslæt, der forekommer efter direkte kontakt med en allergiskfremkaldende substans (en allergen). Den mest almindelige årsag til hudallergier er konserveringsmidler, dufte og smykke metaller som Nikkel samt Cobalt chlorid - et metal fundet i hårfarve og antiperspiranter. Det er vigtigt at identificere årsagen til den allergiske reaktion, så du kan undgå materialet. Kontakt gentagne gange kan føre til værre allergiske reaktioner.

Allergisk atopisk dermatitis eller eksem påvirker 1 ud af 5 babyer og børn. Det menes at være forbundet med et lav niveau af Squalane. I sund hud indeholder sebum mellem 10-13% Squalene, og derfor vil et lavt niveau af Squalane føre til tør hud, hvilket kan forårsage en svækkelse i hudens barriere funktion. Det vil gøre huden mere tilbøjelig til at opleve irritation og inflammation.

Eksem er ofte kædet sammen med astama, høfeber eller fødevareallergier.

Når du får en allergisk reaktion fra noget i dine omgivelser, så vil du typisk få en eller flere symptomer. Symptomerne kan være eksem, hævelse, inflammation i huden, udslæt, kløende hud og våde øjne.


Hvad kan forårsage en allergisk reaktion?

Forskere i Spanien identificerede for nyligt tre ingredienser i kosmetik, der ofte forårsager en allergisk atopisk dermatitis reaktion. Allergisk atopisk dermatitis tager form i hudirritation eller et kløende udslæt, der påvirker området udsat for allergenen. Det kan tage flere dage før huden kommer i balance igen, og irritationen vil typisk vende tilbage øjeblikkeligt, hvis eksponering til allergenen gentages.

Mange mennesker lider af hudallergier fra kemiske ingredienser i deres plejeprodukter og kosmetik.

Forskerne fandt:

  • • 19% reagerede på Methylisothiazolinone (Et konserveringsmiddel fundet i shampooer og hudplejeprodukter)
  • • 15,2% reagerede på Para-phenylenediamine (Også kaldet PPD. Bliver brugt i hårfarve, leder ofte til livsvarig sensibilisering)
  • • 7,8% reagerer på kombinationer af dufte (Bliver brugt til skabe duft i næsten alt kosmetik samt shampooer, kropsplejeprodukter, ikke kun parfumer)

For nyligt har en hidtil uset stigning i brugen af konserveringsmidlet Methylisothiazolinone eller MI i plejeprodukter forårsaget en form for hudallergi epidemi. Mange af de store mærker har været tvunget til at fjerne konserveringsmidlet fra deres produkter.

Vi har aldrig brugt nogle af disse ingredienser i vores naturlige og økologiske skønhedsprodukter.


Allergi for shampoo og shower gels

Cirka 50% af den voksne befolkning har sensitiv hud, med lidt flere kvinder ramt end mænd. Hvis din hud brænder, stikker eller kløer efter anvendelse af sæbe eller kosmetik, så har du muligvis sensitiv hud.

Hvis du har hudallergier, skal du både kigge efter milde hudplejeprodukter egnet til din sensitive hud, og du skal finde shower gels og shampooer egnet til folk med allergier.

Green People's shampooer og conditioners (balsams) er lavet uden SLS og kunstige dufte. Begge ingredienser er nogle af de førende årsager til irritation. Du vil finde vores milde shampooer ideel til din allergi-ramte hud.