GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Nano partikler Titanium dioxid (TiO2)

NANO PARTIKLER TITANIUM DIOXID (TIO2)

Nano partikler Titanium dioxid (TiO2)

Titanium dioxid ’klumper sig sammen’ og danner større partikler når det inkorporeres i solcreme og sollotion. Disse aggregater er fysisk set alt for store til at kunne trænge igennem hudens stratum corneum og kan derfor ikke trænge igennem hud/blod barrieren og ind i blodbanen.

Der er mange bekymringer relateret til brugen af nano partikler, men disse drejer sig generelt mere om nye molekyler som f.eks. ”carbon tubes” og ”carbon spheres” (buckey-balls). Det er kraftigt reaktive molekyler, som kan have vidtrækkende indvirkning på miljøet. I modsætning hertil er nano partiklen Titanium dioxid, som anvendes i solcreme og lotion, en stabil substans, som ikke har reaktive egenskaber.

Udvalget af alternative og godkendte ingredienser er meget begrænset. I henhold til EU lovgivning, så kan man kun sige at produktet har solfaktor beskyttelse hvis man bruger ingredienser fra den positiv liste, der er inkluderet i EU Cosmetics Directiv. Det eneste mineral filter på denne liste er Titanium dioxid. Vi har gennem flere år undersøgt hele området vedrørende nanopartiklen Titanium dioxid og baseret på den store brede dokumentation vi har samlet, forbliver vi overbevist om, at den coatede form af Titanium dioxid, som vi anvender i vores sol produkter, ikke fører til dannelse af frie radikaler og ikke optages gennem huden, når det er tilsat vores cremer eller lotions.

Økologiske solcremer

Tilbage til spørgsmål