GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Vitaminer og mineraler til huden

Vitaminer og mineraler til huden

Op mod 60% af det du smører på huden kan blive optaget, det er derfor vigtigt at anvende rene hudplejeprodukter uden skadelige kemiske indholdsstoffer. Green People har siden 1997 lavet naturlige og økologiske hud og hårplejeprodukter du kan stole på. Green People’s plejeprodukter er baseret på rene økologiske planteolier, planteekstrakter og Aloe Vera. Vi garenterer at du får vitaminer og mineraler tilført udefra, men hvis du ønsker en virkelig smuk og sund hud, bør du sørge for at få rigeligt med vitaminer og mineraler i din kost. Dette kan i mange tilfælde forebygge problemhud samt forsinke for tidlig ældning af huden.


A-vitamin/betacaroten

A-vitaminer er afgørende for sundt hår og et godt syn og hjælper med at forebygge og hele hudinfektioner. De modvirker også tør hud, skæl og rynkedannelse og beskytter mod solskader. De er ligeledes nødvendige for et godt blodomløb – en vigtig forudsætning for en sund hud.

Mangel på A-vitaminer kan føre til udslæt eller tør, rynket hud, glansløst hår og skæl, flossede eller skøre negle, urenheder, akne og ikke mindst trætte øjne.


B-vitamin

B-vitaminer fremmer hudens ungdommelige lød. De er ligeledes vigtige for et sundt hår. Studier har vist, at 40 procent af de mennesker, der er ramt af dermatitis, lider af B-vitamin-mangel. B-vitaminer er ligeledes effektive stressbekæmpere.

Mangel på B-vitaminer kan føre til fedtet hår, skæl, tør hud, rødme og irritation, for tidlig rynkedannelse, dårlig hårvækst, gråt hår samt betændte sprækker ved næse og mundvige.


C-vitamin

C-vitaminer og proteiner – er nødvendige, for dannelsen af collagen, som holder din hud ung og elastisk. C-vitaminer regulerer talg produktionen, så huden ikke tørrer ud. De bidrager til at forebygge rynker og blodsprængninger, og kan hindre at håret knækker. C-vitaminer gavner også øjne og tænder, øger immunforsvaret, giver en fastere hud og medvirker til hurtigere sårheling.

I kombination med bioflavonoider forebygger C-vitaminer leverpletter og pigmentforandringer forårsaget af for meget sollys. C-vitaminer styrker kapillærerne, du undgår derved lettere at få blå mærker og blodudtrædninger, der med tiden kan udvikle sig til blodsprængninger. Endvidere hjælper C-vitamin med til at regulere sekretionen fra fedtkirtlerne, så huden ikke tørrer ud og forebygger tillige blødende gummer..


D-vitamin

D-vitaminer er vigtige for dine tænder, knogler og negle samt for optagelsen af calcium og fosfor. Mangel på D-vitamin kan give skøre knogler og dårlige tænder.


E-vitamin

E-vitaminer hjælper med til at opbygge muskler og væv og beskytter dermed huden mod for tidlig aldring. E-vitamin forebygger også tør, glansløs hud, leverpletter, hårtab og skæl og fremmer blodcirkulation og sårheling. Advarsel: hvis du har diabetes, for højt blodtryk eller en overaktiv skjoldbruskkirtel, bør du konsultere egen læge, inden du begynder at tage E-vitaminer.


Mineraler

Mineraler er lige så vigtige som vitaminer, når det gælder om at bevare en smuk hud, og de er samtidig af afgørende betydning for kroppens funktioner. Manglen på blot et enkelt mineral kan forrykke balancen og føre til en lang række sundhedsproblemer og symptomer.

Jern er vigtigt for sunde negle, hudens farve og hårvækst.

Jod fremmer sundt hår, negle, hud og tænder.

Kalcium og fosfor - givet sammen - styrker tænder, hår, negle og knogler. Kalcium hjælper mod uren hud og revitalisere en glansløs, træt hud.

Kalium bidrager til at opretholde en sund hud og forhindrer væskeophobning.

Kobber er vigtigt for hudens og hårets pigmentering.. Kobber har betydning for dannelsen af elastin i bindevævet, elastin er det stof, der gør din hud smidig. Kobber indgår også i enzymer, der beskytter kroppens celler mod frie radikaler. Krom forbedrer cirkulationen og bidrager dermed til sundt hår og hud.

Magnesium er vigtigt for at modvirke hudlidelser og for tidlig dannelse af rynker.

Mangan bidrager til at holde håret sundt.

Selen opretholder hudens elasticitet og forebygger skæl. Det bidrager også til at beskytte huden mod solskader.

Svovl hjælper med til at holde hår, negle og hud sunde. Beskytter også mod dermatitis, eksem og psoriasis.

Zink hjælper med til at hindre rynker, tør hud og strækmærker og er vigtig for sårheling.. Zink forebygger også hårtab og skøre eller plettede negle. Zink har betydning for udnyttelsen af jern og vitamin A


Naturlige kilder til vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler findes i langt de fleste fødevarer, og en varieret kost burde sikre dig de mængder, du har behov for.

A-vitamin/betacarotin: Torskelevertran, lever, nyre, mælkeprodukter, æg, gulerødder, grønne bladgrøntsager, tomater, papaya, græskar, melon, abrikoser, mango

B-vitaminer: Ølgær, grønne bladgrøntsager, kød (især lever), nødder, bælgfrugter, fuldkornsprodukter

C-vitaminer: Citrusfrugter, cantaloupemelon, kiwi, jordbær, grønne grøntsager, tomater, kartofler

D-vitaminer: Kalvelever, mælkeprodukter, laks, spirede frø, tunfisk (sol er også en naturlig kilde til D-vitamin)

E-vitaminer: Fuldkornsbrød og -produkter, hvedekim, mælk, rå eller spirede frø, asparges, broccoli, rosenkål, smør, æggeblommer, bladgrøntsager, lever, oliven, sojabønner, solsikkefrø, nødder, planteolier

Jern: Æggeblommer, mørkegrønne bladgrøntsager, tørrede frugter og bælgfrugter, magert kød, lever, fuldkornshvede

Jod: Jodiseret salt, tang (kelp), løg, fisk og skaldyr, planteolier

Kalcium og fosfor: Mælkeprodukter, fuldkornshvede, bladgrøntsager, fisk, fjerkræ, kød, kornprodukter, sojabønner, solsikkekerner, valnødder, frugtsafter

Kalium: Bananer, citrusfrugter, tørret frugt, kaffe, friske grøntsager, kiwi, magert kød, bælgfrugter, jordnødder, kartofler, te

Kobber: Kalve- og svinelever, kylling, bladgrøntsager, svampe, nødder, rosiner, skaldyr (østers), fuldkorn

Krom: Ølgær, ost, majsolie, lever, muslinger, kød, fuldkorn

Magnesium: Mandler, æbler, abrikoser, bananer, klid, majs, mælkeprodukter, figner, grapefrugter, citroner, kød, rå, bladgrøntsager, sojabønner

Mangan: Bananer, klid, æggeblommer, bladgrøntsager, bælgfrugter, nødder og fuldkorn

Selen: Asparges, klid, broccoli, kylling, æggeblommer, mælk, løg, rødt kød, fisk og skaldyr, tomater, fuldkorn

Svovl: Klid, rosenkål, kål, ost, muslinger, æg, fisk, svampe, nødder, ærter og bønner, hvedekim

Zink: Ølgær, æg, magert rødt kød, bælgfrugter, svampe, skummetmælk, græskar- og solsikkekerner, skaldyr (østers), spinat, fuldkorn

Vælg altid naturlige og økologiske produkter til personlig pleje af din hud. Green People tilbyder over 100 certifiecered, økologiske produkter til dig og din familie. Prøv vores populære hudpleje produkter og vores prisvinnende solpleje produkter.