GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Pleje af læber og tandkød

Pleje af læber og tandkød

Pleje af dine læber

Vælg en læbestift, læbeblyant eller læbebalsam, der ikke er baseret på mineralsk olie, men derimod fremstillet med naturlige plante olier og voks og gerne med UV-filter. Bivoks, carnaubavoks eller voks fra bær beskytter læberne; basisolier og æteriske olier virker plejende og helende. Prøv Green People Enrich & Enhance Lip Primer.

  • - Masser dine læber blidt med en fugtig, blød tandbørste eller vaskeklud for at fjerne eventuelle ru steder. Tør efter med et rent håndklæde.
  • - Brug rigeligt med naturlig læbebalsam inden sengetid Soft Lips - Neutral Scent Free Lip Balm
  • - Undgå at slikke på eller bide dig i læberne.
  • - Sørg for, at din kost indeholder B- og C-vitaminer.
  • - Brug en fugtighedscreme eller læbebalsam, inden du lægger læbestift på.
  • - Hvis dine læber er sprukne, kan du anvende manukahonning blandet med lidt olivenolie.

Pleje af dit tandkød

Hver tredje person over 30 år plages af problemer med tandkødet. men er som oftest uvidende om problemet, fordi tandkødssygdomme udvikler sig langsomt og uden smerter. Tandkødssygdomme opstår, når bakterier i plak inficerer tandkødet og knoglerne, der holder tænderne. Dårligt tandkød og huller i tænderne er den primære årsag til tandudfald hos voksne. Toxiner afgivet af de tilstedeværende bakterier kan frigives til blodbanen, og kan medføre en lang række sundhedsproblemer. Kun din tandlæge kan fjerne tandsten – det kan ikke børstes væk.


Børst tænder og brug tandtråd

Det er ikke nok blot at børste tænder – selv en effektiv tandbørstning fjerner kun 60-70 procent plak, som er den vøsentligste årsag til dårlige tænder og tandkødsproblemer. For at fjerne den resterende plak skal du også bruge tandtråd. Det bedste tidspunkt at bruge tandtråd på, er lige før tandbørstningen. En elektrisk tandbørste anvendt korrekt kan fjerne noget af det plak, der sidder lige under gummelinjen. Vær flittig med din tandhygiejne for at undgå tandkødssygdomme. Green People tilbyder naturlig tandpasta baseret på Betaine, Aloe Vera, finmalet Calcium og æteriske olier. Betaine øger spytsekretionen og hjælper dermed at holde bakterier i skak. Aloe Vera har en helende effekt og hjælper med at opretholde en korrekt pH værdi og Calcium renser tænderne uden at ridse. Prøv naturlig Ecocert certificeret tandpasta fra Green People.


Naturlige tandpasta


Tips til effektiv mundskylning

1. Børst først tænder – tilsæt friskpresset citron til lidt lunkent vand og skyl munden. Hold blandingen i munden i cirka et minut. Citronsaften hjælper med til at dræbe de bakterier, der giver tandkødsbetændelse, og syren opløser plak og styrker gummerne – to fluer med ét smæk! Tandemaljen er forsynet med et beskyttende lag fra tandpastaen, som beskytter mod syren fra citronen.

2. Tranebær indeholder et stof, der forhindrer bakterier i at sætte sig fast. Renser du munden med tranebærsaft efter måltiderne, kan det medvirke til at forhindre opbygningen af plak bakterier. Brug en saft uden sukker – sødet saft vil blot stimulere bakterievæksten!

3. Både Salvie og havsalt har antiseptiske egenskaber, der reducerer betændelser og fremmer heling. De er også astringente, og kan derved styrke tandkødet. Hæld en kop kogende vand over en spiseskefuld salvieblade, dæk den til og lad den trække i et kvarter. Tilsæt så to teskefulde havsalt. Brug blandingen til at skylle munden to gange dagligt efter tandbørstningen. Opbevar den i køleskabet og brug den inden for tre dage.


Brug en naturlig tandpasta uden natrium lauryl sulfat (SLS)

Mere end 90 procent af alle tandpastaer på markedet indeholder tensiden natrium lauryl sulfat. Dette skrappe skumdannende middel er en konstant kilde til irritationer, der menes at kunne forårsage betændelser i gummerne og øge risikoen for tandkødssygdomme. Brug derfor enten en tandpasta helt uden tensider eller vælg et mildere alternativ, f.eks. med ingrediensen betaine. Denne naturlige ingrediens stimulerer spytsekretionen og har en mild, skummende virkning, der afhjælper tørhed i munden. Green People tilbyder Ecocert certificeret naturlig tandpasta uden natrium lauryl sulfat – fire forskellige smagsvarianter til voksne og Mandarin eller Spearmint til børn. Prøv naturlig tandpasta fra Green People til voksne og børn.