GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Den britiske regering griber omsider ind overfor brug af mikroplastik i kosmetik

UK har taget et stort og positivt skridt i kampen mod plastik forurening i vores verdenshave. Den britiske regering har meddelt, at de fuldt ud støtter et forbud mod plastikkugler anvendt i kosmetik. USA har allerede forbudt brugen af mikroplast men Skandinavien er bagud...

Green Peace skriver: "Den britiske regering har endelig erkendt, at forbyde mikroplastik i kosmetik er det eneste rigtige at gøre, vi kan ikke bare acceptere at virksomheder kan vælge at udfase anvendelsen af disse giftige plaststoffer som det passer dem”.


Green People mod mikroplastik

For at fejre verdenshavenes dag 8. juni 2016 gik Green People sammen med tre andre førende økologiske hudpleje brands, og skrev et åbent brev til statsminister, David Cameron og bad ham om at gribe ind og forbyde mikroplastik i kosmetik.

Dette og mange andre tiltag i samarbejde med andre ligesindede firmaer er nu endelig ved at bære frugt, men vi agter ikke at stoppe her. Selv om regeringen har erkendt, at et forbud er den rette vej frem, venter vi fortsat på at se omfanget af dette forbud.

Shop for microbead-free produkterHvad er mikroplastik?

Mikroplast er bittesmå plastik partikler, som regel lavet af polyethylen (PE), der er mindre end fem millimeter i størrelse, men i realiteten er de fleste mikroplast partikler i kosmetik meget mindre, og på størrelse med tykkelsen af et menneskehår.

Mikroplastik tilsættes kosmetiske produkter såsom scrubs, tandpasta og renseprodukter for primært at give en eksfolierende virkning. Når disse produkter anvendes, bliver mikroplast perlerne skyllet ned i afløbet og er for små til at blive filtreret fra af rensningsanlæggene. Som følge heraf frigives millioner af bittesmå plastik partikler i vandet og spises af havets fisk. Vi, som sidste led i fødekæden, konsumerer fisk og kan uforvarende indtage disse toksiner.

”Hver time skyller hundrede millioner bittesmå stykker plastik ud i vores vandmiljø” siger Henrik Beha Pedersen, miljøbiolog, ’Plastic Change’. De små mikroplastkugler anvendes i konventionelle skrubbe cremer for at give en slibende effekt på hud og bruges endda i tandpasta”.


The plastic problem

Problemet er mikrostørrelsen, de opfanges ikke af rensningsanlæggene og bliver derfor ledt direkte ud i havene. En enkelt dunk shower gel kan indeholde et sted mellem 300.000 og 400.000 mikroplastperler, og fisk, fugle og hav pattedyr forveksler dem med mad. Mikroplast findes i maven på snart sagt enhver art af havdyr, der lever fra Arktis i nord til Antarktis i syd.

Men problemet stopper ikke her – de plastpartikler der tilbageholdes i slammet i et rensningsanlæg (mellem 50 og 120 milliarder plastikpartikler per døgn i spildevandsslam fra 750.000 mennesker) kommer videre ud på vores marker! Vi spreder i Danmark omkring 50 pct. af spildevandsslammet ud på markerne for at tilføre jorderne den gødningsværdi, der er i slammet. Vi spreder dermed potentielt 25-60 milliarder plastikpartikler per døgn på de danske marker. ”Ingen kender konsekvenserne af denne belastning med plastik og kemikalier af vores jorder og den udvaskning, der kan forekomme, til vandløb, søer og i sidste ende havet”., siger Henrik Beha Pedersen, miljøbiolog, ’Plastic Change’.

Green People har aldrig brugt mikroplast, vi anvender istedet Abrikoskernelpulver, Bambus ekstrakt (Silica), rørsukker og Ananas enzym – ingredienser der giver en fantastisk eksfolierende effekt uden at skade hud, tænder eller miljøet. Prøv Fruit Scrub med Abrikoskernepulver eller Soft Buff Exfoliator til ultra sart hud med Bambus og Ananas