GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Naturlig og økologisk solpleje

Naturlig og økologisk solpleje

Sollyset og din hud

Sollys består af lys med mange forskellige bølgelængder. Der er de bølgelængder, vi kan se – det synlige spektrum – og dem, vi ikke kan se som f.eks. den infrarøde (varme) og den ultraviolette (kolde) stråling. En vis mængde sollys er gavnligt for sundheden. Det udløser produktion af D-vitamin i huden og forebygger symptomer på vinterdepression. Vinterdepression er en særlig form for depression, der er sæsonbestemt. Den opstår, når dagslyset aftager i forbindelse med vinterperioden, heraf navnet. For meget sollys kan beskadige huden. Skadens størrelse afhænger af hvilken slags UV-stråler der tales om: UVA, UVB eller UVC.


Vidste du...? Melanin

Hudens vigtigste forsvar over for solskader er det brune hudpigment melanin, der virker som et naturligt filter mod UV-lys. Melanin produceres i underhuden og ”vandrer” op mod overhuden. Når det når hudens overflade, ligger det side om sidemed de døde hudceller. Visse solcremer indeholder naturlige stoffer, som fremmer den gavnlige produktion af melanin.


UV-stråling

UVC-stråling absorberes af jordens atmosfære og påvirker ikke os, men det gør UVB og UVA. UVB giver en synlig rødme og forbrænding (husk B for "brændt"). Den trænger imidlertid ikke igennem overhuden, så påvirkningen er kun kortvarig, medmindre forbrændingen er alvorlig.

Det er UVA, der kan give alvorlige, langvarige skader. Den trænger dybt ned i huden, hvor den forårsager forandringer i de levende celler, som kan medføre tidlige aldersforandringer (husk A for "alder"). Disse forandringer menes at være en af de primære årsager til hudkræft.


Solfiltre og solfaktor

Solcremer indeholder filtre, der beskytter huden imod den skadelige virkning af UV-stråling. Der er to kategorier af filtre: fysiske filtre og kemiske filtre.

Fysiske filtre
Fysiske filtre virker som en total barriere over for UV-strålingen. I en creme eller lotion danner disse mineralbaserede filtre (titaniumdioxid og zinkoxid) et usynligt skjold, der forhindrer UV-strålingen i at nå ned til de lavere liggende, levende celler i huden. Er cremen først påsmurt, virker filtrene med det samme og lige indtil de enten vaskes af eller svedes væk.

Den eneste ulempe ved fysiske filtre er, at de kan få huden til at se blåhvid ud. For at undgå dette males mineralerne meget fint, så deres evne til at reflektere synligt lys reduceres, mens de stadig er i stand til at reflektere UV-lyset.

Kemiske filtre

Kemiske filtre omformer UV-lyset til en mindre skadelig form for stråling som f.eks. infrarød (varme). For at kunne dette skal det kemiske filter ændre struktur, og i denne proces mister det gradvis sine evner til at skærme for sollyset. Det bliver med andre ord brugt op. Derfor er det vigtigt at smøre solcremer med kemiske filtre på huden, en halv til en hel time før du går ud i solen – og påføre regelmæssigt når du er i solen.


Vidste du...? Octyl methoxycinnamate

Et eksempel på et kemisk filter er octyl methoxycinnamate. Nogle rapporter har antydet, at dette kemiske filter efterligner hormoner i kroppen med forskellige sundhedsrisici til følge, især er børn og svagelige personer udsatte. Et andet kemisk filter, isoamyl p-methoxycinnamate, er lige så effektivt, men har ikke nogen hormonlignende aktivitet og regnes derfor for at være et bedre valg af UV-filter..


Hvad er en solfaktor?

Alle produkter, der indeholder solfiltre har en solbeskyttelsesfaktor (SPF) trykt på emballagen. Solfaktoren angiver hvilken beskyttelse, det pågældende produkt yder overfor UVB-stråling, der kan forårsage synlig solskoldning. For eksempel kan du opholde dig femten gange længere i solen med en solfaktor 15, end hvis du havde været ubeskyttet. Så hvis din ubeskyttede hud begynder at svie efter 5 minutter i solen, kan du tillade dig 75 minutter i solen med en faktor 15, inden huden begynder at blive rød. Disse guidelines afhænger af om du anvender solcremen korrekt og gælder imidlertid ikke for beskyttelsen mod den langt farligere UVA-stråling. Mht. UVA beskyttelse skal man tage udgangspunkt i at der er et lovkrav om at alle sollotions skal beskytte mod UVA/UVB i forholdet 1/3 til 2/3.

Man skal under alle omstændigheder ikke stole for meget på solfaktoren. For eksempel giver en solfaktor på 30 ikke dobbelt så meget beskyttelse som en solfaktor 15. Hvis den er smurt rigtigt på, giver en solcreme med solfaktor 30 dig 97 procents beskyttelse mod UVB-strålingen, mens en solfaktor 15 giver dig 93 procents beskyttelse. I virkeligheden er den ekstra beskyttelse, man kan få med solfaktorer over 30, ubetydelig. Selv med en solfaktor 30 når kun tre procent af UVB-strålingen huden. Solfaktorer over 30 er mere et salgs/ markedsføringskneb, som udnytter den udbredte forvirring og misforståelse, der er om, hvad solfaktorer egentlig betyder og står for.


Værd at huske

Forskellen i UV-beskyttelse mellem en SPF30 og SPF100 solcreme er minimal, ved anvendelse af SPF30 trænger kun 3 % af UVB strålerne igennem til huden.

Det ser ud til at det allervigtigste er hvor meget solcreme man anvender. Hvis man kun anvender halvdelen af den anbefalede mængde solcreme, så får man kun en beskyttelse der svarer til kvadratroden af den SPF lotion man anvender.

Hvad dette reelt betyder, er følgende; hvis du skulle anvende 30ml af f.eks. en SPF70 solcreme, og du kun anvender halvdelen (15ml), vil du få kun få en beskyttelse der svarer til SPF8,4. Tilsvarende, hvis du anvender halvdelen af den anbefalede mængde af en SPF25, vil du kun få den beskyttelse der svarer til SPF5.

Dette betyder tillige, at jo højere SPF beskyttelse du anvender, jo hurtigere dropper beskyttelsesfaktoren når du anvender for lidt!


Hvad er specielt ved en Green People solcreme

Green People sollotion formuleringer adskiller sig væsentligt fra andre solprodukter på markedet.

Vi anvender foruden en kombination af fysiske og kemiske filtre også Edelweiss ekstrakt i en base af Aloe Vera kombineret med vitaminer fra Avokado og antioxidanter fra Grøn te og Rosmarin. Grøn te og Rosmarinekstrakt understøtter hudens immunforsvar og hjælper i forsvaret mod celleskader der fører til for tidlig aldring af huden.Du kan vælge mellem sollotion SPF15 eller sollotion SPF30 – der er varianter til ansigt og krop samt voksne og børn.

Alle Green People’s produkter er velegnet til alle med tendens til ekstra følsom hud, eksem eller psoriasis. vi anvender ikke silikoner eller mineralske olier, der kan hindre huden i at ånde og vi undgår syntetiske duftstoffer, kunstige farvestoffer og udtørrende alkohol.


Beskyt din hud mod solen

Det bedste, du kan gøre for at beskytte din hud mod solen, er at anvende et økologisk, naturligt solpleje produkt med den rette solfaktor til din hudtype. Sørg for at smøre rigeligt med økologisk sollotion på (ca. 30ml per gang), og sørg for at du smører den økologiske solcreme på flere gange – især efter en svømmetur eller hvis du har svedt meget. Anvend eventuelt en højere solfaktor de første to dage – især hvis du har meget lys hud, du opholder dig i solen. Desuden:

  • - Undgå solen, når den er kraftigst (kl. 11-15). Blot ti minutters ubeskyttet udsættelse på denne tid kan beskadige lys hud.
  • - Hvis du har lys hud, bør du også beskytte din hud i skyggen – 40 procent af UV-strålingen kan stadig nå dig.
  • - Hold altid spædbørn væk fra det direkte sollys.
  • - Beskyt børn med lys hud med bredskyggede hatte og tætvævede T-shirts og lad ikke børn lege i vandet for længe uden beskyttelse.
  • - Køb ny solcreme hvert år. Ikke-mineralske UV-filtre mister deres virkning med tiden, især når produktet har været åbnet.
  • - Beskyt også dine øjne mod UV-stråling.

UV-beskyttende kost

UV-strålingens mest skadelige virkning er, at den stimulerer produktionen af frie radikaler i hudens celler. Antioxidanter, som findes i en lang række fødevarer, kan bidrage til at beskytte huden mod de frie radikaler. Den bedst kendte antioxidant er beta-caroten, som findes i grønne bladgrøntsager og gulerødder. Lutein og zeaxanthin findes i grønne bladgrøntsager som spinat, broccoli, grønne bønner, ærter og grønkål.

Grøn te indeholder en polyfenol ved navn catechin, der har en kraftig virkning mod frie radikaler. Drikker du fire kopper grøn te om dagen, er det nok til at beskytte dig mod frie radikaler.

Andre beskyttende antioxidanter findes i frugt og grøntsager med intense farver som peberfrugter og mørke bær; blåbær, kirsebær og solbær. For at bevare antioxidanterne i frugt og grønt bør du spise dem rå eller lettere dampede. Hvis du koger grøntsager, skal du ikke smide kogevandet ud, men derimod lade det køle af og drikke det eller anvende til supper og fonde. Læs om vores supplement, Green Beauty.


Lindring af solskoldet hud

Green People har udviklet en fugtgivende, nærende og lindrende økologisk hudlotion baseret på Aloe Vera, Morgenfrue og kølende Peppermynte. Hydrating After Sun kan anvendes til både ansigt og krop - anvendes efter solbadning eller blot som en dejlig fugtighedscreme.

Er du blevet solskoldet, så prøv nedenstående for at lindre smerter og ubehag, samt fremme helingen.

  • - Fyld badekarret med lunkent vand og tilsæt en kop æbleeddike, en spiseskefuld mandelolie og 15 dråber lavendelolie.
  • - Æbleeddiken lindrer smerten, mandelolien modarbejder udtørring, og lavendel reparerer solskaderne.
  • - Er der kun tale om små områder med solskoldning, kan du smøre lavendelolien direkte på huden.
  • - Aloe Vera-gel er lindrende og kølende, når det smøres på større områder med solskoldning. Tilsæt et par dråber pebermynteolie for at øge aloe veras kølende virkning.

Varmeknopper

Et irriteret rødt udslæt, der er forårsaget af blokerede svedkanaler. Kan forværres ved anvendelse af vandfaste solcremer, der indeholder ingredienser såsom silikone og mineralske olier, der blokerer porerne og forhindrer den naturlige svedproduktion - effekten er som at pakke huden ind i husholdningsfilm! Green People’s solcremer er egnet til dig, der plages af hudproblemer såsom varmeknopper.