GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Naturlig hudpleje til psoriasis

Naturlig hudpleje til psoriasis

Psoriasis er afledt af det græske ord 'psor', der betyder kløe. Omkring to procent af befolkningen har psoriasis i større eller mindre grad. Psoriasis er ikke smitsom.

Psoriasis er karakteriseret af røde fortykkede områder på huden der er dækket af glinsende skæl og forekommer især på albuer, knæ og i hovedbunden, omend det kan ramme alle områder på kroppen. Den præcise årsag er ukendt, men man mener, at de nye hudceller i tilfælde af psoriasis dannes mange gange hurtigere end normalt, hvilket resulterer i en ophobning af tykke skæl af død hud. Psoriasis er arvelig, men kan også opstå ved en autoimmun reaktion på eksempelvis en bakteriel eller viral infektion, eller det kan skyldes miljømæssige forhold. Anfald kan blive forstærket eller udløst af visse typer medicin, for meget alkohol, fedme, for meget eller for lidt sollys, dårligt helbred, kvæstelser, traumer, stress, forkølelser eller fugt.

Behandlingsformer, der fungerer for en person, behøver ikke nødvendigvis være gavnlige for en anden, men visse grundlæggende tips til pleje hjælper de fleste psoriasispatienter. Det er almindelig anerkendt, at der er en forbindelse mellem psoriasis og nervesystemet, så det vil sædvanligvis hjælpe, hvis man lærer at håndtere stress, og i øvrigt sørger for at få sin nattesøvn. Det er også en god idé udelukkende at anvende tøj og sengetøj af naturfibre som bomuld og silke, hvilket kan hjælpe med at reducere irritationen. Psoriasis bedres ofte ved moderat solbadning.

Brug en naturlig fugtighedscreme eller lotion, inden du smører solcreme på Green People tilbyder Nurture Body Lotion med let citrus og blomsterduft eller Neutral Hand & Body Lotion. Nogle solcremer giver kløe og skæl, så vælg en naturlig, økologisk Sun Lotion fra Green People og undgå solen, når den er stærkest (i timerne mellem klokken 11 og 15).


Psoriasis og kost

Fødevarer, som mistænkes for at forværre psoriasis, omfatter animalsk fedt, syreholdig kost, krydderier, salt og alkohol, te, kaffe og søde læskedrikke. En anden årsag kan være svampeinfektion med vækst af candida albicans. Det kan være umagen værd at prøve at fjerne sukker, raffinerede stivelsesprodukter, alkohol og fødevarer med gær fra kosten. Indtagelse af umættede fedtsyrer kan bedre symptomerne.

Psoriasis bliver ofte kædet sammen med høj indtagelse af syredannende kost samt recirkulationen af giftstoffer fra tarmkanalen. Det vil være værd at forsøge med en mere basisk kost og samtidig prøve at afgifte kroppen. Colonhydroterapi eller tyktarmsskylning et skift til en kost baseret på fødevarer der afgifter kroppen, suppleret med mælkesyrebakterier har vist sig at give bemærkelsesværdigt gode resultater for mange psoriasispatienter. Hvis du kombinerer ovenstående med en kost der er rig på fibre, kan det hjælpe med til at fjerne affaldsstoffer og skabe et miljø, der bedrer trivslen for de gavnlige probiotiske bakterier.


Hudpleje og psoriasis

1. Undgå skrappe rengøringsmidler, biologisk vaskepulver, skyllemiddel, tensider/vaskeaktive stoffer som natrium lauryl sulfat (SLS) og produkter, der indeholder parfume og/eller farvestoffer.

2. Hvis du lider af psoriasis i hovedbunden, bør du medbringe din egen milde shampoo og balsam, når du skal til frisøren, for at undgå irritation fra mere traditionelle mærkevarer. Shampoo med Bromelain, et enzym som stammer fra Ananas, kan reducere inflammation og dulme immunresponset. Prøv Green People's naturlige hårpleje produkter med Bromlain: Men's Itch Away no.10, Irritated Scalp Shampoo, Intensive Repair Shampoo eller Moisturising Shampoo.

3. Anvend kun milde, naturlige hudplejeprodukter. Cremer med Kamille og Morgenfrue har lindrende og helende virkning – se også efter cremer med den hudvenlige urt Lægestokrose. Prøv vores duft-frie serie formuleret uden æteriske olier - Neutral serien fra Green People.

4. Brug en naturlig fugtighedscreme som Nurture Body Lotion inden badet for at lindre og fugte huden.

5. Giv dig selv et saltbad med Epsomsalt eller salt fra Det Døde Hav. Mudder fra Det Døde Hav har også en gavnlig effekt.

Anbefalede produkter til psoriasis