GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Hvorfor du bør skifte til en shampoo uden silikone

Hvorfor du bør skifte til en shampoo uden silikone

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor shampoo og balsam nogle gange holder op med at virke som tilsigtet og hvorfor netop de produkter, der plejede at gi’ dig den eksklusive "frisørsalon følelse" nu efterlader dit hår tungt og livløst?

Mange har den opfattelse at man bør skifte shampoo og balsam regelmæssigt for at undgå at håret vænnes til produkterne. Men er det virkelig sandt? Og hvis ikke, hvad kan du gøre for at få et smukt og sundt hår?

Vidste du at shampoo og balsam ofte er tilsat silikone for at få dit hår til at føles blødt og glat?

Silikone lægger sig på hårstråerne og håret ser straks glansfuldt ud, men er det gavnligt eller kan det skade dit hår på lang sigt­?


Hvad er silikone (silicone)?

Silikone (silicone) er en polymer med en kemisk struktur baseret på kæder af silicium atomer forbundet med hinanden med ilt atomer, og der er grupper af kulstof og brint på hver side. Der er mange forskellige typer af kemisk fremstillede silikoner, og det kan være svært at vide, om din shampoo eller balsam indeholder dem. Ord i ingredienslisten, der ender på 'cone', f.eks. dimethicone og cyclomethicone er silikoner.


Derfor bør du vælge en shampoo uden silikone

Silikoner har ringe affinitet til håret, men lægger sig om hvert enkelt hårstrå, da silikone er vandafvisende og kemisk holdbart, medfører det at silikone er vanskeligt at vaske ud af håret.

Anvendelse af silikoneholdige produkter er ikke som sådan farlige, men forhindrer fugt og plejeingredienser at trænge ind, hvilket fører til tørt og skrøbeligt hår med splittede ender. Støv og snavs vil tilmed nemt klistre sig til håret samt påvirke hovedbundens balance, hvilket kan resultere i en fedtet, kløende hovedbund og på lang sigt vil den konstante irritation af hårfoliklerne resultere i tyndere hår.

Silikoner skaber således en midlertidig illusion af sundt, glat og skinnende hår, men da silikone fortsætter med at opbygges lag for lag, bliver dit hår tungt, kan forekomme fedtet og kedeligt og skaderne på håret kan være svære at få bugt med.

Mange vil ty til en shampoo med kraftigt virkende vaskeaktive stoffer såsom natriumlaurylsulfat (SLS)i et forsøg på at fjerne silikone rester fra håret. SLS holdige shampooer er ikke et godt valg idet de også stripper håret for de naturlige sunde olier, der beskytter hår og hovedbund.

Et skift til en silikonefri shampoo, der ikke indeholder SLS, gi’r på langt sigt det resultat du er ude efter, sundt og skinnende hår uden anvendelse af aggressive, syntetiske kemikalier. Husk silikone findes i alt fra shampoo, balsam til stylingprodukter og cremer.

Woman

Shampoo uden silikone

Naturlige hårplejeprodukter uden silikone tillader fugt og plante aktivstoffer i at at trænge ind i hårstrået. De naturlige olier, der produceres af hovedbunden får mulighed for at nære hovedbunden og beskytte dit hår og derved genoprettes en sund balance.


Virker alle shampooer uden silikone ens?

Nej, en shampoo eller balsam der bli’r markedsført som "silikonefri", er ikke nødvendigvis ensbetyderne med et sundt hår. Du kan stadig finde et væld af uønskede ingredienser, såsom ethyl alkohol, syntetiske farver og duftstoffer, PEG'er og lignende, der alle kan sætte såvel hår som hovedbund ud af balance.


Naturlig, silikonefri shampoo

Hvis du i længere tid har anvendt en shampoo, der indeholder silikone, anbefales det at skifte til en mild, men effektiv detox shampoo der kan fjerne silikone fra dit hår uden yderligere at skade hårets naturlige balance.

Green People's Clarifying Vitamin Shampoo indeholder en naturlig, synergistisk blanding af plante aktivstoffer og plantolier, herunder sød Mandel, Jojoba og Avokado olier, der nænsomt løsner og fjerner silikone fra dit hår. Udover naturlige olier indeholder Clarifying Vitamin Shampoo kun milde vaskeaktive stoffer og vil ved vedvarende brug efterlade dit hår sundt og skinnende.

  • - Økologisk detox shampoo til hår med ’build-up’ af styling produkter
  • - Dybderensende økologisk natur shampoo med frisk duft af citrus

Vores anbefalinger

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål til hårpleje uden silikone?

Har du et spørgsmål eller ønsker du mere information er du velkommen til at kontakte os på: info@greenpeople.dk