GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Hvad er årsagen til at dit hår bliver gråt?

Hvad er årsagen til at dit hår bliver gråt?

Din hårfarve kommer fra pigmentet, der hedder melanin. Hvert hår kan indeholde mørk melanin (eumelanin) og lys melanin (pheomelanin), disse blandet sammen i forskellige niveauer danner de mange nuancer af hårfarver vi kender.

Når du er ung injicerer, særlige pigmentstamceller kaldet melanocytter, pigment ind i de keratin-holdige celler. Keratin er det protein dit hår består af og er sammen med melanin ansvarlig for at give håret sin farve. Med alderen reduceres melanin, hvilket er grunden til at dit hår bliver gråt og i sidste ende, hvidt, hvilket betyder, at der ikke er nogen melanin tilbage.


Er der et genetisk link til gråt hår?

Hvad der helt præcist bevirker at melanin reduceres, og håret bli’r gråt har indtil videre været et mysterium. Et internationalt hold af forskere har fundet det første gen forbundet med grå hår.

Et gen, der tidligere kun var kendt for at være knyttet til blondt hår hos Europæere, viser sig at være tæt forbundet med dannelsen af gråt hår og tegner sig for omkring 30% af årsagen til for tidligt gråt hår. De resterende 70% skyldes faktorer som alder, miljø, livsstil, kostvaner, stress mm.

Der menes at man er tættere på at finde en kur mod gråt hår. Forskere på New York Universitetet ’Langone Medical Center’, har isolerede Wnt proteinet, som koordinerer pigmentering mellem melanocytter og en anden type stamceller, der styrer udviklingen af hårfolliklerne. De mener at man om få år kan tilføje Wnt protein til hårplejeprodukter, eller som kosttilskud og derved komme gråt hår til livs.

Indtil videre kan et UVB-aktiveret stof kaldet PC-KUS reversere det hydrogenperoxid der er opbygget og effektivt fjerne de grå hår. Behandlingen virker også til at normalisere hudens farve hos folk med vitiligo.

Dr. Gerald Weissmann, chefredaktør-på FASEB Journal siger:

"Igennem tiderne er talrige produkter blevet udviklet og anvendt for at skjule grå hår, men nu er man for første gang, ved at kunne tilbyde en egentlig behandling, der når til roden af problemet."

Hører du til dem, der regelmæssigt farver håret kan vi varmt anbefale vores Intensive Repair Shampoo og Conditioner, der med vores nye naturlige ’colour-lock system’ beskytter og bevarer hårets farve meget længere.

Kontakt os

Har du et spørgsmål eller ønsker du mere information er du velkommen til at kontakte os på: info@greenpeople.dk


Naturlige og økologisk hårpleje