GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Gode råd til en sund livvstil

Råd til en sund livvstil

Velkommen til Green People's guide til en sund livsstil. Vi har samlet en masse gode tips, ukendt facts og essentiel information om alting fra hudpleje hemmeligheder til en komplet detox plan.

At leve en økologisk livsstil omhandler ikke kun hvordan du ser ud, men også hvordan det får dig til at føle.

Få af os er klar over, hvor mange menneskeskabte kemikalier vores krop er i kontakt med på daglig basis - vi er simpelthen ikke udviklet til at være udsatte for så mange kemikalier, og det kan derfor sætte en stor belastning på kroppen.

Jeg tror på, at det du putter ind i din krop eller på din krop, får du også tilbage igen. Så ved at bruge de reneste økologiske ingredienser på din hud og leve efter en sund, balanceret og økologisk kost, så kan du være sikker på at kroppen kun vil give gode ting igen.

Jeg håber du nyder mine tips til en sund livsstil, og at det hjælper dig i din økologisk rejse mod en sundere livsstil.

Charlotte Vøhtz x Grundlægger af Green People


Hvorfor vælge økologisk hudpleje?

Ved du hvad der er i din hudpleje?

 • • Over 70.000 syntetiske kemikalier bliver brugt i kosmetik
 • • Op til 60% af hvad du påfører din krop, bliver optaget i dit blodomløb
 • • Nogle kemikalier i kosmetik bliver optaget i dit blodomløb efter kun 26 sekunder
 • • Det betyder at potentielle skadelige, syntetiske kemikalier og pesticider kan penetrere din hud og trænge ind i dit blodomløb

Vidste du, at det faktisk er værre at putte giftstoffer på din hud end det er at spise dem? Din lever indeholder afgiftende enzymer, hvilket nedbryder giftstoffer i din mad, hvor det du påfører din hud, kan trænge direkte ind i dit blodomløb og sætte sig i dine organer og fedtvæv.

Den daglige brug af plejeprodukter tillader syntetiske og kemiske ingredienser i at interagere med hinanden, hvilket kan forårsage uforudsigelige skader.

For at undgå en ophobning af giftstoffer i kroppen, vælg økologisk hudpleje, der er certificeret af anerkendte certificeringsinstitutioner som Ecocert, Soil Association eller Organic Food Federation.


Hud detox

Når du skifter til økologiske hudplejeprodukter, vil du muligvis opleve en 'hud detox'. Naturlige skønhedsterapeuter ser dette som en tilvænningsperiode - din hud er igang med et rense sig selv for akkumulerede giftige kemikalier.

Vær tålmodig. Det kan tage op til to eller tre uger, før du ser en synlig forandring i din hud. Der er også en risiko for at opleve inflammation i huden. En indvendig detox (læs videre for vores indvendige detox program) kan være en stor hjælp i en hud detox.


Får du nok vand?

Vand er en livsopretholdende drik, og 2/3 af dine kropsvægt består af vand. Alle funktioner din krop besidder har brug for vand, da vand bærer vitale elementer, oxygen og hormoner til alle dele af kroppen.

Vand er også din første linje i forsvaret mod hudens aldring. Det hydrerer din hud indefra, hvilket betyder færre fine linjer og rynker.

Tips til en sund livsstil

Start din dag med et stort glas lunkent vand med saften fra en halv frisk økologisk citron.

 • • Citron er rig på Vitamin C, hvilket har en foryngende effekt på din hud indefra
 • • At drikke citronvand er naturligt rensende, og fjerner dermed kroppens giftstoffer
 • • Frisk citronvand 15-20 minutter inden et måltid vil forbedre dit stofskifte
 • • Citroner forårsager en alkalisk reaktion, hvilket hjælper til at balancere din krops naturlige pH-værdi

Indre skønhedstip: Hvis du har poser under øjnene, kan grunden være at du er dehydreret. Den tynde hud omkring dine øjne er en af de første steder, der viser tegn på en dehydreret hud og aldring. En øgelse af dit daglige indtag af vand kan give din hud et naturligt fugtboost og dermed reducere poser under øjnene.

At tilføje frisk, hjemmelavet juice til din sunde livsstilsrutine kan være endnu en god måde at booste dit energiniveau.


Fermenteret mad

Før opfindelsen af køleskabe var fermentering en vigtig måde at bevare frisk mad som grøntsager, kød og mejeriprodukter på. Fermenteret mad som sauerkraut, kimchi og kefir er rige på Præbiotika. Præbiotika er essentiel for funktionerne i en sund krop, såvel som at det er et anti-aging mirakel.

HVORFOR SPISE FERMENTERET MAD?

Gode råd til en sund livvstil

Anti-aging:

Vores kroppe er lavet af mindst 10 billioner celler og 100 billioner mikrober, hovedsageligt i form af bakterier. Vi gør meget lidt for at hjælpe de gode bakterier, der er essentielle for at holde kroppen ung. Fermenteret mad indeholder vital næring og bakterier, som vi ikke kan få andre steder i vores kost, derfor kan fermenteret mad hjælpe med at gøre vores kroppe sunde og ungdommelige.

Skaber et sundt indre økosystem

Fermenteret mad skaber balance i den naturlige mikrobe i maven, hvilket får de sunde bakterier til at trives, imens det begrænser de dårlige bakterier.

Forbedrer fordøjelsen

Mikroberne i fermenteret mad beskytter og hjælper tarmbeklædningen. Det gør at du optager mere næring fra din mad og det øger fjerningen af giftstoffer.

Mere nærende end supplementer

Fermenteret mad indeholder hårde og mere bio-tilgængelige Probiotika end supplementer udviklet i et laboratorium. Det betyder, at der er større sandsynlighed for at Probiotika overlever i maven. Det er fordi økologisk mad har haft tid til at udvikle sig i naturen, de har kæmpet imod sygdomme og miljømæssige udfordringer. Hvis du tager supplementer, vil fermenteret mad også sikre at din krop optager dem bedre.


Sandheden om sukker

Vi ved alle sammen at for meget sukker er dårligt for os, men det er ikke kun vores talje der kan blive påvirket.

Ved at fjerne sukker fra din kost vil du beskytte kollagen i din hud. Sukker i dit blodomløb hæfter sig til proteiner, hvilket former skadelige nye molekyler kaldet AGE (advanced glycation end products).

Jo mere sukker du spiser, jo flere AGEs vil du udvikle. AGEs skader proteiner, kollagen og elastin, hvilket vil forværre din hud da proteinfibre holder huden stram og elastisk. AGEs deaktiverer også din krops naturlige antioxidant enzymer, hvilket efterlader dig mere sårbar for skade fra solen.


Opdag fordelene ved detoxing

Det er umuligt at undgå syntetiske kemikalier i kroppen; de er i luften, i mad, i vand, i tæpper, i vægmaling og andre husholdningsprodukter.

En god måde at forbedre din sundhed på samt booste dit velvære er ved at rense din krop for dens akkumulering af giftstoffer ved hjælp af et detox program.

Forberedelse til din detox

 • • Detoxing kan forårsage en stærk fysisk og mental reaktion, så planlæg din detox kost i forvejen
 • • Hold dig fra te, kaffe, sukker, brød, kød, alkohol og tobak i en uge inden
 • • Hvis du har nogle helbredsproblemer, så tag kontakt til din læge først
 • • Hvis du er gravid ,skal du ikke bruge detox kosten nedenunder. Du skal i stedet spise masser af frugter, grøntsager, urtete og vand, imens du holder dig fra kaffe og alkohol

Dag 1

Morgen: Drik et glas varmt vand med saften fra en halv økologisk citron (200 ml)

Resten af dagen: Spis økologiske vindruer når du er sulten. Spis mindst 1 kilo vindruer

Drik masser af filtreret vand, urtete (prøv kamille, ingefær eller pebermynte) og friskpresset, fortyndet økologisk gulerod, selleri og æblejuice i løbet af dagen. Minimum 8 glas (200 ml hver)


Dag 2

Morgen: Drik et glas varmt vand med saften fra en halv økologisk citron (200 ml)

Resten af dagen: Drik filtreret vand, urtete og økologisk grøntsagsjuice. Fortynd juice med vand: en del grøntsagsjuice til en del vand. Minimum 8 glas (200 ml hver)


Dag 3

Morgen: Spis så meget rå økologisk frugt som du kan. Drik masser af filtreret vand og urtete.

Frokost: Økologisk grøntsagssalat, kan både være rå eller lidt tilberedt. Drik masser af filtreret vand og urtete.

Aftensmad: Økologisk grøntssagssuppe. Drik masser af filtreret vand og urtete.


Hvad dit ansigts afslører

Ifølge Ayurveda's gamle healing system er dit ansigt et spejl af dit sind og din generelle sundhed. Forskellige dele af dit ansigt korrelaterer med forskellige organer i kroppen og deres individuelle sundhed.

 • • En rød, fedtet næse, eventuelt med tydelige blodårer, kan indikere et høj blodtryk, hjerte- og leverlidelser eller overskydende alkohol i kroppen
 • • Gul hud kan indicere lidelser i leveren, galdeblæren, milten og bugspytkirtlen
 • • Et blegt ansigt kan indikere svage kirtler, overbelastet og inaktiv lever samt anæmi
 • • Revner i mundvigene kan indikere mangel på Vitamin B2 og fordøjelsesproblemer

Hvis du oplever at en bestemt del af dit ansigt ser anderledes ud, kan det derfor være mere end blot et hudproblem.


Gode råd til en sund livsstil

Syrekappen

Hud og hår er beskyttet af en tynd og klæbrig væske, syrekappen, dannet af sebum, sved og sure sekreter produceret af 'gode' bakterier. Syrekappen skaber et fjendtligt miljø for 'dårlige' bakterier, da de foretrækker et alkalisk miljø.

Ethvert opbrud i syrekappen - f.eks. for meget sollys, dårlig kost, alkaliske hudplejeprodukter og hård rensemidler - forstyrrer det beskyttende hudlag, hvilket stripper syrekappen.

Dette fører til dehydrering, ruhed og irritation, hvilket kan være meget skadeligt mod sensitiv hud og folk med akne. En god måde at beskytte syrekappen er ved at bruge pH-balancerende hudplejeprodukter uden SLS.Basal hudpleje

Din hud er konstant skiftende. Årstid, vejr, indendørsklima, helbred og velvære påvirker alle hvordan din hud føles og ser ud.

Hudpleje spækket med nærende ingredienser og frie for syntetiske kemikalier vil hjælpe dig med at bringe din hud tilbage i en naturlig balance.


ANSIGTSRENS

En essentiel del af din daglige hudplejerutine, ansigtsrens fjerner skidt, olie og luftbåren forurening fra din hud. Det skal gerne gøres et minut eller to, to gange om dagen.

Alt efter din hudtype, så kan du vælge forskellige typer af ansigtsrens:

 • Rensebalm - Oliebaseret, perfekt til tør hud
 • Rensecreme - Konsistens som en rig fugtighedscreme, velegnet til alle hudtyper
 • Ansigtsvask - Let skummende, ideel for dem med fedtet eller uren hud (undgå ansigtsvask med udtørrende alkohol og SLS)


EXFOLIERING

Mange mennesker springer over dette step i deres hudplejerutine, hvilket er en skam for det har en næsten øjeblikkelig effekt. Ved at fjerne døde hudceller, forbedrer skrubning med det samme hudens tekstur og tillader din ansigtscreme at penetrere dybere ind i din hud.

 • • Eksfolier en til to gange om ugen
 • • Brug en mild scrubbecreme med Bambus ekstrakt og enzymer fra Ananas
 • • Undgå skrubbecreme med mikroplastfibre, da de forurener vores vandsystemer og er farlige for marinelivet
 • • Øg din glans ved at eksfoliere et par gange om ugen, da vores cellefornyelse reduceres jo ældre vi bliver

ANSIGTSCREME

Alle burde bruge ansigtscreme, ligegyldigt hvilken hudtype du har. Ved at bruge en naturlig ansigtscreme der er rig på nærende plante ingredienser, der fremmer en sund hud flora, forebygger tidlige alderstegn og balancerer hudens naturlige olieproduktion. Alt dette efterlader din hud blød, sund og glansfuld.

 • • Påfør ansigtscreme lige efter din ansigtsrens, imens huden stadig er fugtig (det er især vigtigt for ældre hud, da kollagen og elastin fibrene er mindre effektive i at holde på fugten når vi bliver ældre)
 • • Brug ikke for meget ansigtscreme, da det kan forårsage blokerede porer
 • • Om natten, brug en nærende ansigtsolie baseret på Jojobaolie eller Hybenolie, efterfulgt af en let serum


Bekæmp tidlige alderstegn

Din huds forandring med årene afhænger af flere faktorer. Aldring forårsaget af effekterne fra tyngdekraften, hormonforandringer og tid kan ikke undgås, men der er nogle ting, vi kan gøre for at bekæmpe tidlige alderstegn.

 • • Følg en god, naturlig hudplejerutine
 • • Spis en sund og balanceret kost med masser af mad beriget med antioxidanter
 • • Beskyt din hud fra eksterne faktorer som skade fra solen og cigaretrøg (både din og andres)
 • • Sov på ryggen for at undgå 'sovelinjer'

Bekæmp alderstegn med træning til ansigtet

Jo ældre vi bliver, jo svagere bliver vores muskler i ansigtet, hvilket forårsager hængende hud. Lige som træning i fitness fremmer toningen af muskler og musklernes styrke, så hjælper træningsøvelser til ansigtet med at bygge muskler i ansigtet, forbedre cirkulationen og revitalisere træt hud.

Træningsøvelser til ansigtet

1. Kig ind i spejlet og gør følgende øvelser:

2. Smil så bredt du kan imens du holder munden lukket

3. Prøv at få dine mundvige til at røre dine ører

4. Vrik med næsen, så dine kindmuskler bevæger sig opad

5. Bliv ved med det indtil du virkelig kan mærke det, og så hold den i 5 sekunder

6. Gentag 10 gange


Emotionel skønhed

Indre ro er fundamentet til ydre skønhed, da stress kan ødelægge dit helbred samt påvirke dit udseende negativt. Træt hår, smadret negle, øgning i vægt og rynker kan alle forårsages af stress, derfor er det meget vigtigt at reducere stress så godt du kan.

Tips til at bekæmpe stress

 • • Tag en pause på fem minutter - gå udenfor, bladr i et magasin eller tag en lille lur
 • • Spis en banan for at booste dit niveau af det stress-bekæmpende hormon serotonin
 • • Tænk på noget sjovt - når du griner, booster du niveauet af endorfiner (et kemikalie der giver dig et smil på læben) i din krop
 • • Stræk din krop - Løft armene og stræk dem over hovedet for at slappe af i en anspændt ryg og nakke
 • • Dyrk motion regelmæssigt - Start din dag positivt med en gåtur på 20 minutter om morgenen

Vi håber at du har nydt vores tips til en sund livsstil, og at det har hjulpet dig til at opdage mere om din hud og din krop.