GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Nano-partikler i Green People sun lotions

NANO-PARTIKLER I GREEN PEOPLE SUN LOTIONS

Nano-partikler i Green People sun lotions

Stort set alle mineraler der bliver anvendt i solbeskyttelse produkter, er teknisk set klassificeret som nano-partikler, eftersom den enkelte partikel måler under 100nm i diameter. Partikler større end 100nm er ikke ideele i solcreme idet de efterlader en hvid hinde på huden – bliver partiklerne endnu større er det hvid maling.

Der er 2 problemer relateret til brugen af nano-partikler i kosmetik – for det første menes de at kunne forårsage dannelsen af frie radikaler, når de eksponeres for UV lys, og for det andet kan de trænge gennem huden og ind i kroppen.

For at undgå det første problem anvender Green People en type Titanium dioxid (TiO2), der er belagt med et fint lag silikat, som virker som et skjold og forhindrer at TiO2 får kontakt til oxygen og derved hindrer dannelsen frie radikaler. Hvad angår problemet med hud penetration, så er det sådan, at de enkelte TiO2 partikler er små nok til teoretisk set at kunne trænge gennem huden, men når de inkorporeres i en creme eller lotion, så danner de aggregater (klumper sammen), og er derved alt for store til at trænge gennem stratum corneum (hudens ydre hornlag).

Vores Økologiske solcremer

Tilbage til spørgsmål