GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Linalool & Limonene er de tilsat eller naturligt forekommende?

Linalool Limonene

Linalool & Limonene er de tilsat eller naturligt forekommende?

Begge disse er aromatiske substanser, der kan forårsage allergiske reaktioner hos overfølsomme personer, når de anvendes som isolerede stoffer (syntetisk parfume).

I henhold til den lovgivning der trådte i kraft i 2005, skal disse ingredienser stå på listen over indholdsstoffer på kosmetiske produkter, hvis de findes i det færdige produkt. Dette gælder uafhængigt af om stofferne tilsættes som isolerede komponenter (som i en syntetisk parfume) eller de indgår som naturlig bestanddel som f.eks. i æteriske olier.

I Green Peoples produkter er disse ingredienser en naturlig bestanddel af de æteriske olier og har derfor ikke det samme allergene potentiale, som når de optræder isoleret eller som syntetiseret ingrediens. Som et eksempel kan nævnes, at Lavendel æterisk olie indeholder 1.0 % d-Limonene og 35.0 % Linalool. På grund af den måde lovgivningen er skruet sammen på, så medfører tilsætning af Lavendel olie i en styrke på 0.1 % til et produkt, at Linalool og d-Limonene skal angives på listen over indholdsstoffer.

Det skal i den forbindelse understreges, at Green People aldrig har anvendt disse substanser som isolerede komponenter, de er en naturlig bestanddel af den æteriske olie og skal ifølge lovgivningen deklareres.

Tilbage til spørgsmål