GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Hvorfor står der d-limonene, linalool and geraniol på ingredienslisten?

Hvorfor står der d-limonene, linalool and geraniol på ingredienslisten?

Hvorfor står der d-limonene, linalool and geraniol på ingredienslisten?

Årsagen til at d-limonene, linalool og geraniol står på indholdsfortegnelsen på flere af vores produkter, er fordi de forekommer naturligt i de æteriske olier vi anvender.

Som følge af ændringer i retningslinjerne for deklarering af kosmetik skal producenterne inkludere ingredienser fra en liste på 26 potentielle allergener, hvis de findes i en koncentration i det færdige produkt på over 0,01 % (for produkter der appliceres og fjernes igen f.eks. shampoo) og 0,001% (for produkter der forbliver på huden). Denne ændring havde til hensigt at forhindre producenter, der anvendte disse ingredienser i isoleret og syntetisk form, i at ”skjule” dem under den generelle mærkning ”parfume”, aroma eller ”duftstoffer”.

Syntetiske parfumestoffer kan i deres rene form forårsage allergiske reaktioner hos disponerede personer. Den samme substans, som findes naturligt i æteriske olier, har her ikke den samme allergene aktivitet, men lovgivningen tager ikke hensyn til dette, så såfremt substansen findes i den æteriske olie, så skal den deklareres på etiketten.

Hos Green People anvender vi ikke isolerede syntetiske duft ingredienser i produkterne, og i de tilfælde hvor et produkt tilføres duft, da anvender vi kun de rene, naturlige æteriske olier.

Tilbage til spørgsmål