GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Hvad er cocamidopropyl betain og hvor kommer det fra?

Hvad er cocamidopropyl betain

Hvad er cocamidopropyl betain og hvor kommer det fra?

Cocamidopropyl betain (CAPB) er et skumdannende/vaskeaktivt stof (tensid), som kan udvindes fra en lang række forskellige olier.

Den type vi anvender, er udvundet fra kokosolie. Studier med denne ingrediens viser konsekvent, at CAPB som anvendt i shampoo, shower gel og lignende, har minimalt potentiale til at fremkalde irritation og det er usandsynligt at det vil fremkalde uhensigtsmæssige virkninger.

Det er ganske enkelt så mildt et stof at det er internationalt anbefalet til brug som skumdannende/vaskeaktiv ingrediens i produkter til babyer, børn og personer med sart hud.

Udsagn i medierne om at CAPB virker irriterende på hud og øjne er baseret på information fra dette stofs ”Material Safety Data sheet” (MSDS). Informationen her er rettet mod mennesker (laboranter, producenter osv.) der arbejder med stofferne i deres rene og ufortyndede form. Det er ikke på samme måde relevant, når det drejer sig om at håndtere ingrediensen i en stærkt fortyndet version i det færdige produkt.

Mange andre naturlige stoffer er på samme måde klassificeret som værende irriterende for hud og øjne i deres rene ufortyndede form – eksempler herpå er æteriske olier, ethanol, og eddike.

Tilbage til spørgsmål