GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide til teenagere med akne og uren hud

Essentiel guide til teenagere med uren hud og bumser

Denne guide til teenager-hud hjælper dig med at forestå hvad der forårsager akne, bumser og uren hud, og hvordan du kan få det under kontrol. Derudover tager vi et kig på hvilke naturlige ingredienser, der kan hjælpe dig med at opnå en ren og sund hud.

Oy! Naturlig hudpleje for teenagers med akne og uren hud

Oy! er en serie af økologisk hudpleje til teenagere, der er fyldt med naturlig aktive ingredienser udvalgt på baggrund af deres egenskaber i kampen mod uren hud. Grøn Te, Præbiotika og Pilebark er nænsom, men effektiv mod uren hud.Vi tror på brugen af ingredienser som Grøn Te, Pilebark og Præbiotika, der alle er nænsomme mod huden, men meget effektive i kampen mod akne, bumser og uren hud. Vi bruger også Hybenroseolie, der forebygger uren hud og ar takket være dens utrolige egenskab til en øget regeneration af hudens væv.

Op til 60% af hvad du putter på din hud, bliver absorberet ind i dit blodomløb, derfor er det aldrig for tidligt at skifte til en økologisk hudpleje rutine der ikke indeholder skrappe, kunstige kemikalier.

Se vores Oy! hudplejeserie her


Hvordan virker Oy! hudpleje mod akne og uren hud?

Oy! Økologisk Hudplejeserie

Her får du lidt information om nogle af ingredienserne, vi bruger i vores økologiske hudplejeserie mod uren hud, bumser og akne:

Præbiotika - Assistere hudens koloni af gode bakterier i kampen mod dårlig bakterie, der forårsager uren hud.

Tea Tree ekstrakt - Indeholder stærke antioxidanter der kontrollerer den akne-forårsagende bakterie. I modsætning til syntetiske antibakterielle stoffer, så irriterer Tea Tree ekstrakt ikke huden og vil ikke forårsage tørhed og inflammation.

Grøn Te - Grøn Te er anti-inflammatorisk, så den hjælper med at dulme rødme, ømme bumser og skønhedspletter associeret med akne, men den hjælper også med at bekæmpe aknebakterien samt eksfoliere huden. Ydermere hjælper den med at regulere sebum produktionen for at balancere huden, og dermed reducerer Grøn Te også olieret hud.

Hybenroseolie - Hybenroseolie er speciel, fordi den tillader huden at regenere og komme sig efter uren hud. Derudover bidrager olien til en sund hud, da den fugter, lindrer og blødgør.

Hvad forårsager uren hud, akne og bumser?

Uren hud og akne rammer oftest teenagere og folk i starten af 20'erne, men folk i alle aldre kan blive ramt af det. Det er svært at finde en grund til at man får uren hud eller akne, men en blanding af dårlige spisevaner, hormoner, gener, for meget makeup og skrappe, pore-blokerende hudplejeprodukter kan alle være med til at skabe gode forudsætninger for aknebakterien.

Akne og skønhedspletter er forårsaget af en kombination af tre faktorer - sebum, døde hudceller og aknebakterien, Propionibacterium acnes.

Oy! Økologisk Hudplejeserie

Når sebum, naturligt fedt som huden producerer, bliver overproduceret, vil din hud blive olieret, hvilket med stor sandsynlighed vil resultere i tilstoppede porer, som vil resultere i skønhedspletter og hudorme. Ligeledes vil en overflåd af døde hudceller resultere i uren hud. Billioner af hudceller frigives af din hud hver dag for at huden forebliver sund, blot en lille ubalance kan forårsage tilstoppede porer, der, som nævnt tidligere, oftest vil resultere i uren hud.

Endelig, Propionibacterium acnes (P. acnes). P. acnes findes overalt, selv på sund hud, men under et akneudbrud bliver bakteriens produktion øget. P. acnes bliver næret af sebum, derfor bliver P. acnes naturligvis næret meget når sebum ender i en tilstoppet pore. Når bakterien er blevet næret, producerer den fede syrere der irriterer hudens porer, hvilket gør dem røde og betændte.

Selvom de tre faktorer er skyld i akne og uren hud, så er sebum, cellefornyelse og selv P. acnes alle en del af en sund hud. Nøglen er balance - for meget eller for lidt af noget af det har konsekvenser for din hud.

Du vil med stor sandsynlighed opleve akne i løbet af dine teenager år pga. ændringerne i din krop. Produktionen af sebum forøges, og porerne i din hud bliver tilstoppet af en kombination af sebum og døde hudceller. Denne ubalance af sebum og døde hudceller er grunden til at akne og uren hud er så stort et problem for teenagere.

Akne myter

Mange mennesker ved ikke hvad der forårsager akne, og finder derfor frem til forkerte konklusioner. Her er vores svar på nogle af de gængse myter om akne:

 • • Du kan blive smittet ved kontakt. Forkert! Alle har aknebakterien på huden, men hvis betingelserne ikke er rigtige, så er bakterien ikke et problem.
 • • Akne er forårsaget af dårlig hygiejne. Forkert! Skidt er ikke årsagen til akne og at vaske sig mere vil ikke få det til at forsvinde - at vaske for meget kan faktisk øge din huds sebumproduktion.
 • • Der er intet du kan gøre ved det. Forkert! Den rigtige diæt og den rigtige hudplejerutine kan hjælpe dig med at få din akne under kontrol, selvom det måske ikke vil forsvinde 100%.

Tips til bekæmpelse af uren hud for teenagere

Mange teenagere vil have olieret hud på et eller andet tidspunkt, fordi hormonerne vil øge produktionen af sebum. Selvom du ikke kan gøre meget ved dine hormoner, så er der mange ting du kan gøre for at reducere den olieret effekt og tage kontrol over din teenager-hud med en god hudplejerutine.

Tips til bekæmpelse af uren hud

 • • Vask dit ansigt to gange om dagen med en mild ansigtsvask, der indeholder ingredienser som Grøn Te og Pilebark ekstrakt, som virker anti-inflammatorisk. Prøv Oy! Foaming Clear Skin Face Wash.
 • • Brug en fugtighedscreme, da din hud har brug for næring og balance. Prøv Oy! Clear Skin Cleansing Moisturiser.
 • • Brug en dybderensende maske to gange om ugen.
 • • Undgå petroleum og oliebaseret mineral ingredienser, da de vil tilstoppe dine porer yderligere.
 • • Brug lunkent vand når du går igennem din hudplejerutine istedet for varmt vand.
 • • Gå ikke i bad med makeup på. Rens altid ansigtet inden sengetid og om morgenen.
 • • Undgå at røre dit ansigt for meget. Det overfører bakterier til din hud, hvilket øger risikoen for uren hud.
 • • Drik filtreret vand - og masser af det. Vand er sundt for huden og ved at filtrere det, vil alle urenheder i vandet forsvinde.
 • • Spis masser af grøntsager, frisk frugt og madvarer rige på Omega-3. Vitamin B2 er også effektiv mod olieret hud, så en god ide er også at spise nødder, bønner og fuldkorn, da de er rige på Vitamin B2.
 • • Undgå fastfood, for stærk mad, friturestegt mad, sodavand og sukker. Når du bliver fristet, så husk på hvor god du er mod din hud!

Naturlige produkter for teenager-hud