GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide til solpleje for babyer og børn

Essentiel guide til solpleje for babyer og børn

Denne guide giver dig information om solens effekter på babyer og børn, og hvordan du bedst kan beskytte dem mod solen. Vi giver vores solpleje råd til den bedste solcreme for babyer og børn og tips til passe på ung hud i solen.


Beskyt delikat ung hud mod solen

Alle har hørt om farerne ved at være udsat for sollys de sidste par år.

Mange af rådene man finder, tager udgangspunkt i voksne og teenagere - folk der til en hvis grad er ansvarlig for deres eget helbred.

Men hvad med babyer og små børn - Hvilke råd skal forældre følge for at være sikre på for at passe godt på deres børn i solrigt vejr?


Allergi overfor solcremer

Eksem og børneallergier er stadig voksende, og en tidlig introduktion til giftige hudplejeprodukter kan være en af faktorerne til denne trend.

Det er kendt, at nogle substanser trænger igennem huden og ind i blodomløbet. Research viser, at op til 60% af hvad man smører på kroppen, bliver absorberet ind i huden.

Mange af solcremer i dag indeholder en blanding af kemikalier som syntetiske UV-filtre, parabener, petrokemikalier, urinstof, PEGs, DEA, TEA, irriterende emulgatorer, syntetiske farvestoffer og parfume.

Er dit barn følsom overfor solcreme? Så undgå produkter med de nævnte ingredienser, og vælg i stedet en økologisk og naturlig solcreme til babyer og børn.

Hvorfor er solen farlig?

Essentiel guide til solpleje for babyer og børn

Før vi kigger på hvad forældre burde og ikke burde gøre for at beskytte deres børn mod solen, så er vi nødt til at forstå hvorfor for meget sol kan være skadeligt.

Sollys består af en bred vigte af forskellige strålingsbølgelængder. Nogle af dem kan vi være - varmen vi føler fra sollyset er infrarød stråling, og lyset vi kan se, kommer fra stårling i det synlige spektrum.

Der er andre bølgelængder i sollyset som vi ikke kan se, fx den ultraviolette gruppe. Der er mindst tre forskellige typer af ultraviolet stråling, det er dem vi kender som UVA, UVB og UVC.


UVC STRÅLING

UVC har den korteste bølgelængde, og selvom den muligvis er skadelig for vores hud, så bliver den filtreret af jordens atmosfære.


UVB stråling - B er for Brændende

UVB stråling spiller en nøgle rolle i udviklingen af hudkræft og aldring af huden.

UVB er hvad der giver dig kulør, når du ligger og tager sol. Det gør den ved at stimulere formationen af pigmentet 'melanin' i hudens dybere lag. Melanin beskytter huden ved at filtrere UV-lyset - det er vores naturlige forsvar mod skade fra solen.


UVA stråling - A er for aldring

UVA stråling er muligvis den farligste af UV-lysene, da den penetrerer dybt ind i huden, hvilket kan forårsage ændringer i de levende celler i basis laget. Ændringer til de levende hudceller er den største årsag til den værste form for hudkræft. UVA skader også kollagen og elastin, hvilket er hovedårsagen til rynker og tidlige alderstegn.


Hvad betyder SPF?

Alle solcremer har en Sun Protection Factor (Solbeskyttelsesfaktor), forkortet til SPF. Efterfulgt af SPF er forskellige numre som 15, 25, 30, 50 etc., men hvad betyder det?

Jo højere SPF'en er, jo længere vil man kunne være i solen uden at blive synlig brændt. Et eksempel er, at hvis huden normalt begynder at "brænde" efter 5 minutter i solen uden beskyttelse, så vil man kunne være ude i solen i 75 minutter ved at påføre en SPF15 solcreme, uden at blive synlig brændt.


Soleksem

Soleksem er et irriterende rødt udslæt forårsaget af ophobet sved i vores hud. Soleksem kan fås ved høje temperaturer, og det kan forværres ved at bruge vandtætte solcremer med ingredienser, der blokerer hudens porer.

Den første måde du kan reducere soleksem på er ved at reducere mængden dit barn sveder. Det kan gøres ved:

  • • Lade dit barn blive i skyggen
  • • Kun have løstsiddende og køligt tøj på
  • • Vask dit barn i koldt vand regelmæssigt
  • • Få dit barn til at drikke mere vand end normalt

Du kan også hjælpe dit barns hud ved at undgå vandtætte solcremer, der indeholder petrokemikalier og silikoner, og i stedet vælge solcremer der lader huden ånde. Vores solcreme til børn er egnet til dem med soleksem.

Solpleje råd til babyer

Essentiel guide til solpleje for babyer og børn

Nyfødte babyer skal ikke være udsat for sollys indtil de er mindst 6 måneder gamle. Efter den alder, afhængig af hudtype, må babyer blive udsat for et par minutters ubeskyttet sollys.

Ligesom med voksne, hold huden dækket af en let påklædning. Husk at UV-stråling kan trænge igennem tyndt materiale, især hvis de er våde. Giv barnet en solhat på, som giver ansigt, hals, nakke og øre skygge - de bedste kan blive bundet under hagen, så de ikke falder af. Alternativt, lad barnet sidde under en parasol.

Som børn bliver ældre og mere aktive, så bliver det mere vigtigt at påføre solcremer, især hvis de hele tiden hopper i poolen. Igen, en let t-shirt vil hjælpe, men du skal stadig huske at smøre dem ind solcreme for forebyggelse mod solbrændthed.

Hvis du er i et varmt klima, så prøv at kopier de lokale og tag en pause midt på dagen. Babyer og børn tilpasser sig hurtigt ideen om en siesta, og ved at undgå det varmeste tidspunkt på dagen, vil de også være gladere.

Når dine børn bliver store, så opfordr dem til at tage ansvar for at de er i sikkerhed i solen. Giv dem deres egen solcreme og hvis dem hvordan og hvornår de skal bruge den - Forhåbentligt vil det gøre det til en livslang vane.

En god aftersun lotion til børn er rigtig god, hvis dine børn har været ude i solen. Den er med til at lindre og nære huden, så den får den nødvendige pleje.


Top tips til forældre

  • • Undgå at udsætte din baby under 6 måneder for solen
  • • Brug altid en eller anden form for beskyttelse mod solen
  • • Hav en stor solhat på
  • • Påfør solcreme mindst 30 minutter inden I skal ud i solen
  • • Påfør hyppigt, især efter en tur i vandet
  • • Undgå solen fra kl. 12 til kl. 15