GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide til produkter uden SLS

Essentiel guide til produkter uden SLS

Green People's økologiske skønhedsprodukter er altid uden SLS. Vi bruger kun milde, ikke-irriterende skummidler der er egnet til ultrasensitiv hud samt folk med eksem og hudallergier.

Gå direkte til vores produkter uden SLS her:

Se shampoo uden SLS her

Se tandpasta uden SLS her

Se shower gel uden SLS her

Se håndsæbe uden SLS her

Se ansigtsrens uden SLS her

Se babyprodukter uden SLS her


Hvad er SLS og hvorfor bør vi undgå det?

Sodium Lauryl Sulfate (Natriumlaurylsulfat), eller SLS, er et rensemiddel der bliver brugt til at få produkter til at skumme. SLS er meget effektiv i at fjerne skidt og snavs fra huden, den stripper dog også huden for dens naturlige beskyttende olier. Selv folk uden sensitiv hud kan opleve irritation, når de bruger plejeprodukter med SLS som f.eks. shampoo, shower gel eller tandpasta.

SLS er kendt for at være irriterende for huden, hvilket også gør den kendt som en af de mest irriterende skummidler brugt i shampooer. SLS anses som et laboratorie-standard for irriterende hud pga. dets evne til at penetrere og beskadige hudbarrieren.

Essentiel guide til produkter uden SLS

BBC2 showet Trust Me I'm A Doctor undersøgte effekterne af SLS i populære vaskeprodukter, og de fandt ud af at SLS har en skadende effekt på huden. Når en opløsning, der indeholder SLS i en lavere koncentration end i de fleste vaskeprodukter, blev anvendt regelmæssigt på huden, forårsagede det vandtab til at mere end tredoble, omtrent det samme som at være halvvejs til at miste det øverste lag hud".

Ian Taylor, Kosmetisk Forsker hos Green People tilføjer: "Vigtigheden af at opretholde hudens barrierefunktion skal ikke undervurderes. Når den fungerer korrekt, regulerer barrieren vandniveauet i huden, giver beskyttelse mod ydre forurenede stoffer og patogener samt forhindrer irritation af de delikate underliggende væv. Hårde rensemidler som SLS kan forstyrre denne barrierefunktion, hvilket kan lede til langvarige hudproblemer."


Shampoo uden SLS

SLS er et af de mest almindelige skummidler brugt i shampoo, på trods af at det er så irriterende på huden. Dets irriterende virkninger kan skabe en kløende hovedbund, hvilket har fået flere og flere til at være på udkig efter en shampoo uden SLS.

Shampoer med SLS kan strippe håret og hovedbunden for deres naturlige, gavnlige olier, der holder håret skinnende, sundt og beskyttet. At fjerne disse olier skaber ubalance i hovedbunden, hvilket får den til at overkompensere og producere mere olier i et forsøg på at re-balancere hovedbunden. Denne overproduktion af olie gør at håret hurtigt bliver fedtet, hvilket betyder at det skal vaskes oftere.

Ved at bruge en shampoo med et blidt, ikke-strippende skummiddel, såsom sodium coco-sulfat, får du en fantastisk rensning af håret, mens du holder din hovedbund i en naturlig og sund balance.

Green People's udvalg af naturlige og økologiske shampooer uden SLS indeholder ekstremt høje niveauer af naturlige planteaktiver, der nærer, renser og balancerer, samtidig er de helt uden skrappe kemikalier. Green People shampooer er drøj i brug, så man skal bruge meget lidt til hver vask.

Se alle vores shampooer uden SLS herTandpasta uden SLS

Munden er et følsomt område af kroppen, derfor er det kun naturligt at det der kan irritere din hud også kan irritere din mund. SLS bruges i tandpasta for at skabe skum, når du børster tænder. Skummet gør dog ikke tandpastaen mere effektiv, og det kan i stedet forårsage alvorlige tandkødsirritationer.

SLS er kendt for at opløse proteiner og har vist sig at forårsage skade til vævet i munden. Det er også kædet sammen med tilstande som gingivitis, tilbagegående tandkød og tilbagevendende blænder. Et studie i Oslo viste at når folk udsat for blænder stoppede med at bruge tandpasta med SLS, så var der en reduktion på 60% i deres symptomer.

Hvis dit tandkød bløder når du børster tænder, så kan det være et tegn på at SLS'en i din tandpasta forårsager irritation. Nogle mennesker oplever at det at skifte til en tandpasta uden SLS kan forhindre blødende tandkød.

Green People tandpastaer er 100% naturlige og uden SLS. Med naturlige anti-bakterielle og anti-mikrobielle ingredienser som Myrra olie, så holder Green People's naturlige tandpastaer tænder og tandkød sunde uden SLS. Med en række forskellige smager som Mynte, Pebermynte og Mandarin, så har vi en naturlig SLS-fri tandpasta til hele familien.

Se alle vores tandpastaer uden SLS herShower gel uden SLS

Akkurat som shampooer, kan shower gels med SLS være meget irriterende på huden. Folk med sensitiv hud eller eksem bør vælge shower gels uden SLS for at sikre at deres hud ikke mister dyrebar fugt.

Fordi SLS er så udtørrende, er der et stort behov for fugtighedscreme og body lotion for at modvirke de skadende virkninger fra dette rensemiddel. Ved at bruge en shower gel uden SLS hjælper du din hud med at holde på fugten, hvilket betyder at du ikke skal bruge så meget fugtighedscreme for en sund og hydreret hud.

Green People's shower gels uden SLS er egnet for selv den mest sensitive hud og dem der er tilbøjelig til at få eksem. De er hydrerende, milde og fyldt med nærende planteaktiver som lindrende Lægestokrose, helende Aloe Vera og beroligende naturlige aromaer fra rene, æteriske olier.

Se alle vores shower gels uden SLS her