GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide mod varme udslæt og varmeknopper

Essentiel guide til varme udslæt og varmeknopper

Denne guide giver dig information og råd til at forebygge varme udslæt og varmeknopper. Varme udslæt er et almindeligt problem, der kan føles ekstremt ubehageligt. Vi ser på hvad varme udslæt er, hvad det skyldes og hvordan du finder en solcreme til følsom hud overfor det.

For omkring 10% af befolkningen kan varme udslæt gøre varme sommerdage og en tur til stranden uudholdelig. Men for mange mennesker kan det at skifte til en ikke-vandafvisende, kemikaliefri solcreme reducere muligheden og graden af varme udslæt.Hvad er varme udslæt?

Også kendt som miliaria, varme udslæt forekommer når huden er udsat for varmt vejr, hvor varmeknopper og varme udslæt opstår. Udslættet kan tage flere dage om at forsvinde, selvom vejret er blevet koldere.

Udslættet kan opstå næsten alle steder på kroppen, især lukkede områder som armhulerne, det påvirker dog sjældent ansigtet. Det påvirker ofte områder beklædt af tøj, da kroppen oftest er mere svedig under tøj.

Solcremer

Udslættet forårsages af blokeret svedkirtler. Det gør at kroppen ikke kan komme af med sveden, sveden bliver så "tvunget" til at sive hen i nærliggende hud, hvilket forårsager rødme og varmeknopper. Varme udslæt er ikke et seriøst helbredsmæssigtproblem, men det kan være smertefuldt, irriterende og nemt sætte en dæmper på en ferie.

Nogle mennesker er mere følsomme overfor varme udslæt end andre. Babyer og børn er ofte udsat for det, da deres svedkirtler ikke er fuldt udviklet og derfor producerer sved hurtigere end kroppen kan nå at komme af med det. At være overvægtig øger også risikoen for at udvikle varme udslæt, da overvægtige har en tendens til at svede mere.

5 hurtige tips til at mindske risikoen for varme udslæt

Det første du kan gøre for at minimere risikoen for varme udslæt er at reducere mængden du sveder. Dette kan opnås på simple måder som at:

  • • Blive i skyggen
  • • Kun have løstsiddende og tyndt tøj på
  • • Bruge koldt vand i badet regelmæssigt
  • • Undgå træning i varmt vejr
  • • Drikke mere vand end normalt

Kan vandafvisende solcremer forårsage varme udslæt?

Ligesom du kan reducere mængden du sveder, så skal du også prøve at forhindre dine svedkirtler i at blive blokeret. De kan f.eks. blive blokeret af døde hudceller eller bakterier.

Nogle mennesker finder det at eksfoliere huden en hjælp, da det opløser døde hudceller og renser blokerede porer. Det er dog anbefalet at eksfoliere huden regelmæssigt. Hvis man venter indtil man har fået udslæt, kan det irritere huden yderligere.

Solcremer

En anden årsag til de blokerede svedkirtler kan være vandafvisende solcreme, der indeholder ingredienser som minerale olier og silikone, der er kendt for at tilstoppe porer. At bruge disse ingredienser er det samme som at vikle din hud ind i plastfolie, hvilket kan forværre varme udslæt yderligere, da ingredienserne reducerer mængden af sved, der kan forlade din krop.

Green People har en række naturlige vandafvisende solcremer med naturlige vokse, der ikke indeholder ingredienser kendt for at tilstoppe porer. Vores solcremer er også fri for parabener, kemiske farver og æteriske olier.


Sådan beroliger du dit varme udslæt

Aloe Vera

Hvis du er tilbøjelig til at få varme udslæt og du skal på ferie et varmt sted, så er det bedst at tage en lindrende after sun lotion med dig. Hvis du får varme udslæt, vil den hjælpe med at reducere kløen som varme udslæt og varmeknopper kan forårsage, imens den beroliger og hydrere huden udsat for sol.

Green People tilbyder en række økologiske after sun lotions, der indeholder lindrende Aloe Vera og Calendula såvel som kølende Mynte. Forfriskende og beroligende er ideel for din hud efter en dag i solen.


Antiperspiranter og varme udslæt

Et andet hudplejeprodukt som du bør overveje at skifte er en antiperspirant. En antiperspirant er udviklet til at stoppe sveden fra at forlade kroppen, så hvis du har varmeknopper under armene, kunne din antiperspirant være årsagen. Aluminium chloride og aluminium chlorohydrate er to af de mest almindelige ingredienser i antiperspiranter. Begge ingredienser er kendt for at tilstoppe porer.

Du bør overveje at skifte til en naturlig deodorant, der ikke indeholder aluminium, da naturlige deodoranter hjælper sveden med at forlade kroppen uden svedlugt opstår.