GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Essentiel guide til produkter uden parabener

Essentiel guide til produkter uden parabener

Green People’s økologisk skønhedsprodukter har altid været 100% fri for parabener. Vi bruger kun milde konserveringsmidler, der er godkendt til brug i certificerede økologiske produkter certificeret af bl.a The Soil Association, Organic Food Federation og EcoCert.

Green People’s hudpleje uden parabener indeholder ingen hudirriterende kemiske stoffer, og er derfor egnet til sart hud og dem der plages af eksem.

Gå direkte til den ønskede produktkategori her:


Hvad er parabener, og hvorfor skal vi undgå dem?

Parabener er naturligt forekommende og findes i bl.a planten kaprifolium. De parabener, der anvendes i kosmetiske produkter er syntetisk fremstillede konserveringsmidler og kan forekomme i alt fra shampoo til fugtighedscreme og i makeup. De bruges for at hindre vækst af svampe og bakterier og anvendes ofte i kombination med hinanden for at opnå en bedre effekt.

Visse parabener har vist sig at have en svag østrogen aktivitet, og flere forskere har udtrykt bekymring over gentagen eksponering til parabener, idet man mener at de potentielt kan påvirke kroppens hormonniveauer. Brugen af visse parabener er begrænset i flere lande og Isopropyl-, isobutyl-, phenyl-, benzyl- og pentylparaben blev i efteråret 2013 forbudt at anvende i EU med en udfasning i slutningen af 2015.

Andre parabener der stadig er i anvendelse, omfatter methylparaben, ethylparaben, propylparaben og butylparaben.

En videnskabelig undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Environment Science & Technology har rapporteret, at parabener for første gang er fundet i afdøde havpattedyr, herunder isbjørne, havoddere og delfiner.

Forskere mener, at disse parabener højst sandsynlig kommer fra kosmetik og plejeprodukter, der er udskilt via kloaksystemet og frigivet til miljøet. Dette er endnu et eksempel på den udbredte skadelige effekt vi mennesker har på både miljø og dyr.


Produkter uden parabener - 'greenwashing’

På grund af den stigende popularitet af produkter formuleret uden parabener, er flere og flere kosmetikmærker begyndt at lancere produkter, hvor parabener er erstattet med andre konserveringsmidler.

Det kan umiddelbart ses som et skridt i den rigtige retning, men kan også virke vildledende og skabe forvirring for forbrugeren. Den måde, produkter uden parabener markedsføres på er ofte misvisende, særligt for de produkter der istedet for parabener anvender skrappere syntetiske konserveringsmidler, der kan være skadelige for huden. En taktik er at fjerne parabener og erstatte dem med andre syntetiske konserveringsmidler, mens resten af formuleringen er relativt uændret. Dette er almindeligt kendt som "greenwashing".


Shampoo

Shampoo uden parabener

Den, der ønsker at skifte til en mere naturlig hårpleje regime prøver som oftests også at undgå produkter, der indeholder parabener. Lad dig ikke narre af mærker, der markedsfører deres produkter som værende uden parabener 'paraben-free, fordi et produkt ikke indeholder parabener, betyder det ikke, at produkterne er naturlige.

Green People’s sortiment af naturlige og økologiske shampoos er uden parabener og er naturligvis også natrium lauryl sulfatfri og indeholder hverken petrokemikalier eller andre syntetiske ingredienser.

Køb shampoo uden parabener
Makeup

Makeup uden parabener

I gennemsnit anvender en kvinde op mod fem eller endda ti forskellige makeup produkter hver eneste dag. Mange dækkecremer, blusher, mascaraer, concealers og andre makeup produkter indeholder parabener.

Da makeup efterlades på huden hele dagen, giver det speciel god mening at vælge makeup uden parabener.

Green People’s naturlige makeup er uden parabener, og indeholder naturlige mineraler der ikke tilstopper porerne - makeup velegnet til alle hudtyper, selv den mest sarte hud.

Køb makeup uden parabener
Solcreme

Solcreme uden parabener

Solcremer er et af de produkter de fleste af os anvender. Green People’s bredspektrede solcremer er uden parabener og indeholder ikke hudirriterende syntetiske tilsætningsstoffer eller syntetiske stoffer såsom silikone, der forhindrer huden i at ånde. Vores naturlige solcremer blokerer ikke hudens porer og er velegnede til sart hud og dem med tilbøjelige til soleksem og varmeknopper.

Vores solcremer indeholder yderst effektive solfiltre, herunder Edelweiss, som har udviklet sig til at modstå kraftig UV-stråling ved meget høje højder, vores solcremer tilbyder bredspektret UVA og UVB beskyttelse for hele familien uden skrappe kemikalier og du kan vælge mellem SPF15 og SPF30.

Køb solcreme uden parabener

Anbefalede produkter uden parabener