GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

UV filter - Isoamyl p-Methoxycinnamat og Octyl-methoxycinnamate, hvad er forskellen?

UV FILTER - ISOAMYL P-METHOXYCINNAMAT OG OCTYL-METHOXYCINNAMATE

Isoamyl p-Methoxycinnamat og Octyl-methoxycinnamate, hvad er forskellen?

Isoamyl p-methoxycinnamat er en naturlig komponent som findes i roden på planten, Indian Galangal, et medlem af Ingefærfamilien. Kommercielt fremstilles det af cinnamic esters (kanalsyre), som findes i bladene på Kanel træet, og det er kemisk identisk med det naturligt forekommende molekyle. Isoamyl p-methoxycinnamat forårsager ikke hudallergi og i henhold til den videnskabelige dokumentation på området, besidder dette molekyle ingen østrogen lignende egenskaber.

Dette er i direkte modsætning til hvad der gælder en enslydende ingrediens i solcreme, Octyl-methoxycinnamate. Dette er et semi syntetisk stof, som har vist sig at kunne fremkalde isolerede hud reaktioner/hudirritation. Men hvad der er mest alarmerede er at dette stof har betydelig østrogen lignende virkning (bl.a dokumenteret i et studie af Schlumpf et al fra Institute of Pharmacology and Toxicology, University of Zurich).

På trods af meget enslydende navne så er disse stoffer kemisk meget forskellige og har vidt forskellige virkninger. Baggrunden for at vi bruger Isoamyl p-Methoxycinnamat er, at vi ønsker at tilføre lotionerne tilstrækkelig beskyttelse mod både UVA og UVB stråling. Titanium dioxid er mere effektivt overfor UVA stråler, og for at kunne give tilstrækkelig beskyttelse mod UVB ville vi være nødsaget til at anvende så meget Titanium dioxid at lotionen ville blive helt hvid, når den blev smurt på huden. Eftersom dette ville gøre lotionen uinteressant ud fra et æstetisk synspunkt og ubrugelig ud fra et praktisk synspunkt, har vi valgt at tilsætte et sekundært filter, der booster effekten af Titanium dioxiden – derfor anvender vi Isoamyl p-Methoxycinnamat, som er specielt virkningsfuldt overfor UVB stråling.

Tilbage til spørgsmål