GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Aloe Vera fordele som du måske ikke var klar over

Aloe Vera fordele som du måske ikke var klar over

Hvis der er en ingrediens vi ikke kan leve foruden her hos Green People, så er det Aloe Vera. Vi anvender certificeret økologisk Aloe Vera istedet for vand som base i stort set alle vores produkter, Aloe Vera byder på adskillige uovertrufne fordele takket være et rigt indhold af plante aktivstoffer der inkluderer antioxidanter, aminosyrer, proteiner, vitaminer og mineraler.

Aloe Vera indeholder over 200 aktive enzymer, 75 næringsstoffer, 20 mineraler, 18 aminosyrer, 12 vitaminer - næringsstoffer, der gør både dig og din hud glad.

Denne artikel fokuserer på Aloe Vera’s fordele til dit hår, din hovedbund, dine gummer og ikke mindst huden, og du vil finde ud af hvorfor kvaliteten af den Aloe Vera vi anvender er af altafgørende betydning for kvaliteten af slutproduktet.

Hvad er Aloe Vera?

Aloe Vera (Aloe barbadensis) er en kødfuld, blomstrende og stedsegrøn sukkulent plante, der er medlem af Aloe slægten, der omfatter over 300 arter. Ordet "vera« betyder »ægte« og angiver, at den betragtes som ’stam planten, hvorfra alle andre Aloe sorter er udviklet.

Brugen af Aloe Vera kan spores 6 tusind år tilbage til Egypten, hvor de gamle egyptere kaldte det ’udødelighedens plante’, og Aloe Vera blev anvendt som gave til de afdøde faraoer.

Aloe Vera dyrkes idag i flere forskellige lande og plantens mange værdifulde egenskaber anvendes bredt i såvel fødevarer som medicin og kosmetik. Aloe Barbadensis Miller er den mest kraftfulde af Aloe Vera arterne, og det er primært denne, der anvendes kommercielt.

Hvorfor vi har valgt frysetørret økologisk Aloe Vera

For at kunne producere en god kvalitet Aloe Vera gel til kosmetisk brug, er det essentielt at anvende modne Aloe Vera blade, og straks efter høsten fjerne roden, spidsen og de piggede sider fra bladene.

Den ydre grønne bladhud fjernes derefter forsigtigt og denne del anvendes som gødning og spredes på markerne. Det er vigtigt kun at bruge den indre blad gele’ idet de øvrige dele af planten indeholder irrititerende stoffer herunder aloin.

Den indre blad gele’ presses herefter til saft, filtreres og frysetørres indenfor 2 timer efter selve høsten, hvilket sikrer at alle Aloe Vera plantens aktivstoffer er bevaret.

Aloevera

Frysetørring forlænger holdbarheden af Aloe Vera til mindst 5 år uden anvendelse af konserveringsmidler - intet tilsættes og slutproduktet er 100% rent og økologisk. Frysetørret Aloe Vera er langt at foretrække idet Aloe Vera juice nødvendigvis må tilsættes konserveringsmidler som oftest natriumbenzoat og kaliumsorbat og holdbarheden, selv med konservering, er kun 12 måneder.

1 kg frysetørret Aloe Vera svarer til 200 kg saft af frisk blad gele’, så frysetørring af saften gør det også mere miljøvenligt idet mængden der skal transporteres reduceres væsentligt.

Aloe Vera anvendes som den vigtigste komponent i vand-fasen af vores produkter, og danner en vigtig del af basen i de fleste Green People produkter. Umiddelbart før produktionen rehydreres det frysetørrede, økologiske Aloe Vera pulver tilbage til den oprindelige styrke og tilsættes formuleringen.

Idet det frysetørrede koncentrerede pulver ( koncentreret 200:1) er lavet af certificerede økologiske Aloe Vera blad gele’, og fordi vi rekonstruerer det tilbage til den oprindelige styrke, før saften tilsættes vores produkter, regnes den rekonstituerede saft som værende 100% certificeret økologisk.

Aloe Vera hudpleje og kropspleje

Aloe Vera er kendt for de hud lindrende og helende egenskaber. Aloe Vera tilfører huden et ekstra fugtboost, hjælper med at holde den hydreret og bedrer hudens elasticitet. En ideel ingrediens i anti-age hudpleje, og kan anvendes i creme, serum og renselotion. Ligeledes en fantastisk base i kropsplejeprodukter såsom shower gel, hånd creme og body lotion. De fleste masse producerede shower gels kan nemt udtørre din hud, idet de ofte indeholder skrappe vaskeaktive stoffer såsom natriumlaurylsulfat (SLS), samt udtørrende alkohol. Green People økologisk Aloe Vera shower gel renser nænsomt og effektivt din hud uden at fjerne hudens beskyttende olier.

Green People anvender Aloe Vera som base i alle hud og kropsplejeprodukter (med undtagelse af olier og salver). Disse naturlige Aloe Vera baserede hudpleje produkter tilfører huden fugt og næring og kan anvendes til alle hudtyper, selv dem der plages af ultra-sart hud og har tendens til eksem og psoriasis.

Shop Aloe Vera hudpleje
Shop Aloe Vera kropspleje

Sun

Aloe Vera fordele i solpleje

Det er velkendt, at Aloe Vera har en naturlig helende effekt på huden og anvendes idag i mange solprodukter samt aftersuns. Det er vigtigt at være opmærksom på at mange brands ofte kun tilsætter ganske små mængder Aloe Vera - Green People anvender høje niveauer af Aloe Vera, solcremerne indeholder eksempelvis 60-70% Aloe Vera og after sun formuleringen indeholder over 80% økologisk Aloe Vera.

For at forstærke den lindrende og helende effekt af Aloe Vera tilsætter Green People økologiske planteolier og ekstrakter, såsom Calendula, Kamille, Mynte og Myrra, der nænsomt dulmer sol-træt hud.Der er studier, der påpeger, at Aloe Vera sandsynligvis kan mindske risikoen for solrelateret hudkræft. Hudlæge Peter Bjerring har tilmed erfaringer for at solforbrændinger kan heles med Aloe Vera.

Se vores økologiske Aloe Vera After Sun/body lotion.

Toothpaste

Aloe Vera tandpasta fordele

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i ’Journal of Ethnopharmacology’, kan Aloe Vera hjælpe med at opretholde et sundt tandkød, reducere blødende tandkød, betændelse og hævelse. Aloe Vera har kraftige antiseptiske og svampedræbende egenskaber der medvirker til at reducere risiko for infektion.

Green People’s økologiske Aloe Vera tandpasta udnytter Aloe Vera’s mange fordele og er skånsom mod følsomme tandhalse og sart tandkød. Green People’s økologiske børne tandpastaer (samt alle vores øvrige tandpasta formuleringer) er så milde at de kan spises - til børn vælg mellem Mandarin & Aloe Vera, eller den mere klassiske Mint smag.Til voksne er der flere valgmuligheder; såsom Minty Cool med Spearmint og Pebermynte, en Citrus variant eller Fennikel & Propolis. Udover økologisk Aloe Vera indeholder vores naturlige tandpastaer også Myrra, der er kendt for sine unikke antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaber.

Har du problemer med dit tandkød kan du smøre dine gummer med lidt Green People tandpasta før du går i seng - du bør naturligvis også opsøge en tandlæge.

Se Aloe Vera tandpasta

Aloe Vera fordele til hår og hovedbund

De mange vigtige næringsstoffer og vitaminer, der findes i Aloe Vera gør det til en ideel ingrediens i hårpleje produkter, shampoo, conditioner såvel som hårserum. Kombinationen af Aloe Vera og økologiske olier som Avokado og Jojoba, gi’r intens balsam effekt og hjælper med at gøre håret glansfyldt og blødt.

Aloe Vera balancerer tilmed hovedbundens naturlige pH-niveau, hvilket understøtter sund hårvækst og bevarer hovedbundens naturlige fugtbalance og derved modvirker tørhed, der kan føre til skældannelse.

Polysakkariderne i Aloe Vera gelen hjælper ydermere med at ’låse’ fugten fast på selve hårstrået, hvilket reducerer tørhed og hjælper med at kontrollere problemer med krus, og aminosyrerne i Aloe Vera gelen styrker håret og gi’r det glans. I modsætning til hårpleje produkter der indeholder ingredienser såsom silikone, indeholder Green People’s økologiske hårplejeprodukter ingen ingredienser, der ophobes på hårets overflade, og derved gør håret tungt og flat.

Shop for Aloe Vera hårpleje

Deo

Aloe Vera Deodorant

Aloe Vera’s lindrende og helene egenskaber gør den ideel til anvendelse i Green People’s naturlige deodoranter. For dem, der barberer armhulerne, hjælper Aloe Vera med at beskytte den sarte hud og reducerer risikoen for irritation, samt balancer hudens pH værdi og beskytter mod infektion.

Green People’s effektive, naturlige deodoranter indeholder mellem 70 og 80% økologisk Aloe Vera og er uden udtørrende, hudirriterende alkohol og pore-blokerende aluminium.
Effektive deodoranter, 3-vejs virkning mod kropslugt

Green People’s økologiske deodoranter byder på aktivstoffer der ikke blokerer svedkirtlerne, men istedet understøtter hudens gode bakterieflora, virker duftneutraliserende, samt yder kraftig antibakteriel virkning - tre ting der tilsammen holder de ’dårlige’, lugtskabende bakterier i skak.

Shop for Aloe Vera Deodorant