GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Æteriske olier til hudpleje

Æteriske olier til hudpleje

Æteriske olier indeholder den koncentrerede ”essens” af en plante – dens aktive virkestoffer, de helende egenskaber, samt hele plantens 'energi' og duft. Olierne udvindes af blomster, blade, frugter, skal, frø, bark eller rødder. De fleste bliver produceret ved dampdestillation, enkelte ved presning eller udtræk. Der findes i hundredvis af æteriske olier, som alle har deres helt unikke egenskaber og karakteristika.

Æteriske olier er meget koncentrerede – der går 2.000 roser til at producere en flaske med 10 ml rosenolie – så olierne er drøje; normalt er mellem ti og tyve dråber nok til 100-200 ml creme eller lotion. Olierne fordamper let, men omvendt optages de også ubesværet gennem huden. Mange hudplejeprodukter indeholder æteriske olier, der er sammensat ud fra deres helbredende egenskaber og ikke blot tilsat på grund af deres duft. De følgende æteriske olier er nogle af de mest populære olier, som anvendes i hud og hårplejeprodukter.


Vidste du...?

Essentielle olier og sundhed

Æteriske olier trænger ind i blodbanen og har en terapeutisk virkning på de indre organer som f.eks. tarmsystemet, lungerne og nyrerne.


Bergamotte (citrus bergamia)

Udvindes af skallen og kernerne fra bergamottefrugten. Olien dufter lidt citrusagtigt/sødt og har en beroligende og opløftende virkning. Den er god til fedtet hud og afhjælper akne og uren hud.

Bemærk: Uraffineret bergamotteolie indeholder bergapten, der danner et giftstof når det udsættes for sollys. I hudplejeprodukter skal der anvendes raffineret bergamotteolie, der er ”bergaptenfri”.


Lavendel (lavendula angusifolia)

Lavendelolie er en meget anvendelig olie med en beroligende og lindrende virkning på sjæl og krop. Den lignende olie ved navn lavandin (lavandula hybrida super) har de samme egenskaber, men en lidt skarpere duftprofil.

Lavendel reducerer inflammation og sætter gang i sårhelings-processen. Den kan anvendes ufortyndet på små områder af huden, ved ganske enkelt at duppe den på småsår og insektbid for at lindre og fremme helingen.


Mandarin (citrus reticulata)

En beroligende, lindrende olie, der er ideel til børn og velegnet under graviditet. Den hjælper til at fremme gendannelsen af celler og forebygger strækmærker under graviditeten. Den anvendes til at behandle fedtet hud og akne, og kan påføres ufortyndet direkte på uren hud.


Myrra (commiphora myrrha)

Udvindes ved dampdestillation af myrrabuskens harpiks. Myrra er et af de ældste kendte duftstoffer. Den har rensende og lindrende egenskaber og er ideel til moden hud. Den heler inficeret, sprukken og revnet hud.


Neroli (citrus aurantium)

Den eksotiske neroli olie udvindes fra blomsterne af pomeranstræet. Oliens sødlige, blomsteraroma skaber en følelse af eufori, men virker samtidig beroligende. Neroli er velegnet til alle hudtyper og aldre, men gavner særligt den modne hud. Neroli dulmer betændelse, irritation og rødme. Den giver huden en pænere lød og reducerer blodsprængninger.


Kamille (anthemis nobilis)

Når denne olie lige er blevet destilleret, har den en fin lyseblå farve. Kamille har beroligende og lindrende egenskaber. Den anvendes mod rødme og betændelse samt eksem, dermatitis og psoriasis, er ligeledes ideel til uren hud og akne samt forebyggelse af ardannelse.


Rosengeranium (pelargonium graveolens)

Dens sødmefyldte duft af roser har en beroligende og samtidig forfriskende virkning på sanserne. Olien egner sig til alle hudtyper og balancerer sebumproduktionen. Er desuden egnet til betændt hud.


Rosmarin (rosmarinus officinalis)

En olie der virker stimulerende afhjælper stress og lindrer hovedpiner. Olien stimulerer blodomløbet til hovedbunden og er derfor velegnet til behandling af fedtet hår og hovedbund, psoriasis og skæl.


Sandeltræ (santalum austrocaledonicum)

Oliens kraftige aromatiske duft holder længe, den er eksotisk og sensuel og bidrager til at berolige og fokusere sanserne. Sandeltræ er en fantastisk olie for huden, den afhjælper hudproblemer som tør og sprukken hud, akne, psoriasis, eksem og udslæt efter barbering.

Bemærk: Sandeltræ (santalum album) fra Indien er en truet art. Olier, som er udvundet af træer, der dyrkes på bæredygtige drifter i Australien (Santalum austrocaledonicum), kan anvendes med god samvittighed.


Ylang-ylang (cananga odorata)

Ylang ylang, navnet betyder ”blomsternes blomst” på malaysisk, har en sensuel, berusende og sødmefuld duft. Den har i lang tid været anset for et afrodisiakum. Olien virker beroligende og lindrende og anses for at være aromaterapiens "lugtesalt". Den egner sig til alle hudtyper, men er særlig god til fedtet, irriteret eller betændt hud.