GRATIS FRAGT VED KØB OVER 180,00KR

Er det virkelig nødvendigt med glutenfri hudpleje?

Er det virkelig nødvendigt med glutenfri hudpleje?

At tage de første skridt på vej mod renere hudplejeprodukter kan i sig selv være svært nok. Selvom du gi’r din kosmetikpung en økologisk, vegansk og allergenfri ’make-over’, kan det være svært at vide, hvilke produkter der netop passer til dig. I denn artikel har vi fokus på glutenfri hud og hårpleje.


HVORFOR ANVENDES GLUTEN I MANGE SKØNHEDSPRODUKTER?

Gluten er et protein, der almindeligvis findes i fødevarer, der indeholder hvede, byg eller rug. Et potentielt allergen, der umiddelbart består af molekyler, der er for store til at trænge gennem huden. Hydrolyseret hvedeprotein (HWP) er kendt for at øge hudens fasthed og har i særdeleshed en gavlig effekt på håret sundhedstilstand.


HVILKE PRODUKTER KAN INDEHOLDE HYDROLYSED HVEDEPROTEIN (HWP)?

Mængden af gluten, der anvendes i kosmetiske formuleringer er så minimal, at det hidtil har været antaget at ingrediensen ikke udgør en risiko for personer med sensitivitet eller allergi overfor gluten.

Selvom der er minimal risiko for en allergisk reaktion, er der beskrevet flere tilfælde af urticaria (kløende udslæt) efter anvendelse af produkter der indeholder Hydrolyseret hvedeprotein (HWP).

I 2013 blev det rapporteret, at en form for HWP, der blev anvendt i en japansk ansigtsæbe, forårsagede allergisk reaktion hos over 1.900 forbrugere, dette har ført til at forskerne revurderer HWP’s sikkerhed.

Forskning har siden vist, at det ikke kun er personer med en allerede kendt gluten-intolerence der reagerer, men også individer uden kendt allergi, der derefter pludselig udvikler en intolerance overfor produkter der indeholder hvede, hvedegluten.


ER DER ET PROBLEM RELATERET TIL GLUTEN I SKØNHEDSPRODUKTER?

HWP har mindre partikelstørrelse end gluten, og det gør det derfor nemt at tilsætte hår og hudplejeformuleringer samt vandbaserede make-up produkter såsom foundations og læbestifter.


SHOP GLUTENFRI SKØNHEDSPRODUKTER

Alle Green People’s produkter er glutenfri!
Glutenfri hudpleje
Glutenfri shampoo
Glutenfri makeup
Glutenfri ansigtscreme
Glutenfri solcreme
Quinoa-series



HVEM HAR RISIKO FOR AT UDVIKLE EN REAKTION VED ANVENDELSE AF PRODUKTER MED HWP?

Enhver kan være i fare for en allergisk reaktion på HWP, men dem med diagnosticeret cøliaki og en kendt gluten-intolerence er nok mest udsatte. Er man i tvivl anbefales det at udføre en ’patch test’, inden man anvender produkter der indeholder HWP, og altid henvende sig til egen læge, hvis der opstår irritation.


ER DER ET ALTERNATIV TIL HYDROLYSERET HVEDEPROTEIN (HWP)?

Den gode nyhed er, at der findes et naturligt alternativ til HWP. Green People har været mange ingredienser igennem før valget faldt på Quinoa protein, der dyrkes specifikt til anvendelse i kosmetik.

Quinoa er glutenfri og indeholder alle essentielle aminosyrer, samt E og B vitaminer. Quinoas unikke egenskaber kan ses nedenfor.


QUINOA FORDELE TIL HÅRET

  • Trænger gennem hårets yderste lag og ned til cortex, tilfører håret styrke og fleksibilitet
  • Intens konditionering, reparerer og beskytter
  • Gi’r håret mere volumen
  • Forbedrer hårets glans
  • Blødere og nemmere at rede
  • Lindrer irriteret hovedbund

QUINOA FORDELE TIL HUDEN

  • Forbedrer hudens elasticitet og efterlader den blød og næret
  • Danner en beskyttende barriere og opretholder hudens hydreringstilstand
  • Øger optagelsen af andre gavnlige plantenæringsstoffer
  • Lindrer irritation og hjælper med at regenerere beskadiget hud

GLUTENFRI PRODUKTER

Referencer:

1. https://www.nhs.uk/conditions/coeliac-disease/

2. Challoner NI. et al. Cosmetic Proteins for Skin Care. Cosmetics & Toiletries 1997, 112 (12): p 51-63.

3. https://www.coeliac.org.uk/gluten-free-diet-and-lifestyle/gf-diet/gluten/

4. Teshima R. Food allergen in cosmetics (original article in Japanese). Yakugaku Zasshi 2014, 134(1): p 33-38

5. https://www.coeliac.org.uk/gluten-free-diet-and-lifestyle/gf-diet/oats/

6. Varjonen E. et al. Immediate contact allergy from hydrolysed wheat in a cosmetic cream. Allergy 2000, 55: 294-296

7. Pecquet C. Bayrou O. et al. Hydrolysed wheat protein: a new allergen in cosmetics and food. Contact Dermatitis 2004, Volume 50: Issue 3: p 182-183

8. Lauriére M. Pecquet C. et al. Hydrolysed wheat proteins present in cosmetics can induce immediate hypersensitivities. Contact Dermatitis 2006, Volume 54: Issue 5: p 283-289

9. Kroghsbo S. Andersen N. et al. Acid hydrolysis of wheat gluten induces formation of new epitopes but does not enhance sensitizing capacity by the oral route. PLoS One. 2014, 10;9(9): e107137

10. Unatributed. Commentry: Think anaphylaxis. BMJ 2009, 338: b846

11. Teshima R. Food allergen in cosmetics (original article in Japanese). Yakugaku Zasshi 2014, 134(1): p 33-38